home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION Merg singur şi mă şuntează Miss Mary

EUROVISION Merg singur şi mă şuntează Miss Mary

Share

Anul acesta, Dan Manoliu, numit în pripă să pregătească Eurovision Song Contest România, cu un buget mediocru anunţat mai târziu ca niciodată în ultimii ani, s-a achitat până acum de datorie cu brio, mişcându-se foarte rapid şi, având în vedere cât de discreditată a fost această competiţie muzicală în ultimii ani, reuşind să aducă unii compozitori buni.

escxtra

Totuşi au fost puţine piese în preselecţie. În Melodifestivalen intră mii, sunt patru finale, Andra Chansen şi o mare finală ultramediatizată (poate prea mediatizată faţă de valoarea actuală a acestei competiţii).

Anul acesta, la Bucureşti, avem câteva melodii frumoase, dar nivelul competiţiei rămâne destul de scăzut, chiar dacă ne-am mai îmbujorat puţin faţă de tristeţea de anul trecut. Iată, ca să zic aşa, piesele 7-9.

Electric Fence “Şun-ta”

Această melodie este o a doua piesă de succes, de valoare, de la competitţia Eurovision de anul acesta. Este un FunkyEtnoPopRock în manieră Zdob şi Zdub care, atenţie, nu este performat de o trupă de ţigani, ci de nişte tipi care ştiu muzică.

Problema melodiei este că, pe măsură ce o asculţi, te cam oboseşte. Noroc că nu e cu semifinale. Dar la Baku va fi.

Ovidiu Anton “I walk alone”

Înţeleg că trupa lui Ovidiu, solistul de la Partizan, se numeşte Select. Indiferent cum se numeşte, melodia aceasta tot selectă rămâne. Cu un solist de mare calitate, demonstrând ambitus şi volum, pe o melodie foarte potrivită pentru deschiderile sale vocale, concurentul “I walk alone” este unul dintre favoriţii mei de anul acesta.

Miss Mary “Rollin’”

Una dintre cele mai slabe melodii din această finală. Din lipsă de timp, nu am investigat după altă piesă mai bună prin preselecţie, dar mă apucă, aşa, amocul după căutări. Păcat de instinctul muzical al acestei fete.

Share