EUROVISION MALMÖ Serbia, Moje 3 – „Ljubav je svuda”

Share

14 mai 2013. Italia, UK și Suedia vor vota fără să participe. Cei mai bine plasați 10 concurenti se califică în finală.

13. Irlanda, Ryan Dolan – „Only Love Survives”

traducere nume în limba română: “Numai dragostea supravieţuieşte”

O melodie disco luminată de eposul celt, care ajunge în debut acolo unde alte melodii nu duc. În pofida faptului că solistul nu are o voce care să exceleze, dar ştie să cânte. O prezenţă cantabilă plăcută.

Totuşi, există o doză mare de banalitate în această melodie care nu se ridică la nivelul cosmetizării şi costumării sale armonice, vizibilă în evoluţia melodică de după debutul piesei.

După două sau trei ascultări, melomanii ei se împart în două: cei care se plictisesc şi cei impregnaţi melodic fără explicaţie, prin marketing – metoda de impregnare tipică muzicii disco. Şansa acestei piese este deci să fie bine marketată în discoteci şi atunci va avea o şansa. Dincolo de aceasta, nu excelează.

14. Cipru, Despina Olympiou – „An me thimasai”

traducere nume în limba română: “Daca-ti amintesti de mine”

O baladă pop cu aer grecesc din Insula Afroditei. O prefer ritmurilor tarzaniene oricum. Ca majoritatea melodiilor de acest tip, sună mai bine pe expoziţia fără percuţii, atunci când se apropie mai mult de eposul folcloric, decât în restul melodiei, unde trebuie să se încadreze în rigorile muzicii pop europene. Solista are o voce bună, dar am impresia că la un moment dat face reclamă Clinicii Sanador.

15. Belgia, Roberto Bellarosa – „Love Kills”

traducere nume în limba română: “Dragostea ucide”

Roberto nu are o voce foarte bună, iar melodia este de o banalitate îngrozitoare. Probabil că autorul piesei a fost deja ucis intelectual de dragoste şi nu a mai putut scrie ceva cât de cât valoros.

16. Serbia, Moje 3 – „Ljubav je svuda”

traducere nume în limba română: “Dragostea e peste tot”

Din Serbia, anul acesta, vine o melodie Dance, cu o linie melodică fără legătură mare cu eposul sârbesc, aşa cum ne-am obişnuit de la Belgrad. Piesa este însă frumoasă şi se înscrie în topul preferinţelor mele, cântată bine şi armonizată inteligent. Refrenul face toate paralele şi încununează efortul artistic al celor trei fete.

Share