home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION MALMÖ Marea Britanie, Bonnie Tyler – „Believe in Me”

EUROVISION MALMÖ Marea Britanie, Bonnie Tyler – „Believe in Me”

Share

Cele zece piese calificate din cele două semifinale vor participa mâine, 18 mai, la finală împreună cu următoarele finaliste de drept: cei cinci mari finanţatori ai competiţiei şi câştigătoarea de anul trecut, Suedia.

Franta, Amandine Bourgeois – „L’enfer et moi”

traducere nume în limba română: “Infernul şi cu mine”

Franţa este în cel ce-al doilea an consecutiv în care dă impresia că respectă competiţia Eurovision (poate pentru că şi cotizează la greu pentru aceasta). Melodia-concurent este un PopFunkRock interesant, elaborat, cu trimiteri spre Jazz.

Totuşi, piesa cam bate apa-n piuărepetând melodic ceea ce a spus deja, atunci când ar trebui să tragă nişte concluzii cât mai radicale.

Germania, Cascada – „Glorious”

traducere nume în limba română: “Glorioşi”

Germania este în al doilea an şi ea, ca şi Franţa, când vine cu o melodie mai bună decât înainte de a câştiga competiţia cu o piesă penibilă, Lena, “Satellite”. Dar fata care cântă nu mă impresionează din cale-afară, la începutul evoluţiei din finala teutonă falsează, iar piesa are doza sa de banalitate.

Evident, putem aprecia o fată sănătoasă, hrănită cu cremwurst, leberwurst şi alte wurst-uri, dar “o-co-co-uri” din acestea refrenoidale s-au mai auzit în muzică în ultimii 30 de ani de multe ori. Aşteptăm mult mai mult de la ţara lui Ash Ra TempelKammerflimmer Kollectief şi Scorpions, inclusiv în muzica Pop.

Italia, Marco Mengoni – „L’essenziale”

traducere nume în limba română: “Esenţialul”

Marco interpretează o baladă pop tipică italienilor. Dicţia şi abordarea sunetelor aduce puţin aminte de Eros Ramazzoti. Melodia aceasta este prea liniştită şi ştii ce va spune până la final de la primele fraze muzicale.

O prezenţă muzicală mult, mult mai slabă decât cu un an în urmă, când concurenta italiană a fost printre favoriţii mei. Ce să mai vorbim despre perla cu care a revenit cu doi în urmă Italia în concursul Eurovision… o, tempora! O, Raphael Gualazzi…

Marea Britanie, Bonnie Tyler – „Believe in Me”

traducere nume în limba română: “Crede în mine”

Piesa cu care participă Bonnie Tyler anul acesta din partea Marii Britanii este mult mai slabă decât marile hituri din anii 80 ale celebrei soliste. O piesă pe care Bonnie o ridică mult şi o înnobilează cu extraordinarul său feeling, unic în lume. Ascultaţi această melodie în timp, repetitiv, când şi când. O să vă placă tot mai mult.

Spania, ESDM – „Contigo hasta el final”

traducere nume în limba română: “Cu tine până la capăt”

Principalul risc la care este supusă în prezent muzica pop spaniolă este locul comun următor: se ia o solistă cu vocişoară bunicică şi picioare lungi, bronzată, cu faţă de nimfă şi dinţi de cal, se pune fata pe vârful unei stânci, deasupra mării, pentru efect, apoi i se dă să cânte o piesă tipică telenovelelor din lumea hispanică, pe calapodul Rebelde. Alegerea acestei piese a fost greşeala făcută de Spania anul acesta exact pe acest calapod.

Suedia, Robin Stjernberg – „You”

traducere nume în limba română: “Tu”

Robin este cel mai slab solist vocal pe care l-am auzit în competiţiile Eurovision de mult timp, atunci când este nevoie să lucreze la fineţuri. Îi joacă vocea, falsează, schimbă locul de emisie.

Devine foarte bun atunci când cântă în forţă exact în aceeaşi tonalitate. Piesa interpretată de el este ciudată, o melodie pop cu armonii NewWave, contrase parcă din muzica făcută de Peter Gabriel după plecarea din supergrupul Genesis, dar ca valoare muzicală este evident mult sub reuşitele acestuia.

Citeşte şi
Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu plăcuţele anti-PSD, anunţă pe Facebook că autorităţile suedeze au luat
Moscova va răspunde dacă Suedia şi Finlanda vor fi atrase în NATO, considerând că o
Cele mai ample exerciţii militare din ultimii 20 de ani au fost lansate de Suedia.
În continua lor dorinţă de a demonstra că sunt creatori de muzică pop bună, nu
Måns Zelmerlöw, din Suedia, a câştigat Eurovision 2015, cu melodia "Heroes", aşa că la anul
Ucraina, Maria Iaremciuk - Tick-Tock Aceasta este piesa la care ţara-participant a ales să folosească simbolistica
Cea mai bună piesă din această semifinală, "Mother", interpretată de belgianul Axel Hirsoux, nu s-a
Armenia, Aram - Not Alone Aram nu se prea simte bine pe scenă şi nu
motto: "Fiecare are gusturile lui în muzică. N-are cum să asculte toată lumea numai Shopenhauer"
Dintre cei şase care au intrat direct în finală, ne atrage atenţia doar balada galezei
Share