EUROVISION Georgia Anri Jokhadze – Anri Jokhadze

Share

Croatia Nina Badrić – Nebo

Încă o mişcare lentă vine din spaţiul ex-iugoslav. Anul acesta chiar a fost o nimereală nefericită. Ca şi în cazul Evei Boto din Slovenia, şi acum avem o voce foarte bună. Este evident, e vorba despre dragoste (ljubi), dar deja e prea mult.

Nici piesa aceasta nu este peste cea a sârbilor, chiar dacă pare ceva mai “trăi-ţi-ar familia ta, ce tragedie!” decât celelalte din marea familie sârbă. Evident, dintre aceste melodii, votanţii din spaţiul ex-iugoslav vor alege cea mai bună piesă, aşa cum fac de obicei, dându-i 12 puncte. Prevăd că anul acesta va fi vorba despre cea care vine de la Belgrad.

Suedia Loreen – Euphoria

Noul val de soliste suedeze este croit parcă să caute altceva decât ABBAmania în care s-a scăldat Suedia de la apariţia marii trupe. Nu înseamnă că le şi reuşeşte. Loreen îşi dă sufletul pe scenă, desculţă, despletită, sălbăticindu-şi prezenţa scenică într-un mod foarte spectaculos, într-o combinaţie de voce foarte procesată şi ElectroDisco aşa cum am mai auzit.

Morala fabulei este că e foarte greu să descoperi o a doua ABBA, în primul rând pentru că e foarte dificil ca o asemenea trupă să pară acum, în era muzicii prefabricate, dar în al doilea rând (şi nu în cel din urmă) pentru că este improbabil că vor apărea prea curând în Suedia nişte minţi muzicale plenare, de calibrul lui Bjorn Ulvaeus şi mai ales Benny Andersson.

Georgia Anri Jokhadze – I’m A Joker

Prefer acest Joker al trupei americane Steve Miller Band, după care este foarte greu să scrii ceva care mai are şi două versuri de la marea trupă americană. Anri pare a se vrea un fel de versiune georgiană a lui Tom Jones. Una destul de nereuşită.

geoclips

Plus că pianul electric este setat pe o emisie de sunet de tip oriental detul de ciudată, de tip muzică indiană, pentru care nu am foarte multă atracţie. Te aştepţi ca oricând dintr-un colţ al scenei să apară o dansatoare în sari, cu punct roşu pe frunte, între sprâncene.

Share