home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Alexa, “Baby”

EUROVISION: Alexa, “Baby”

Share

Aceasta ar fi putut sa fie una dintre cele mai de succes melodii din concurs, dar, din punctul meu de vedere, Alexa este sub disponibilitatile tehnice ale melodiei lui Mihai Alexandru:

Daca era Maria Renee Sanchez Ramos, nepoata lui Carlos Santana, melodia aceasta cred ca ar fi sunat cu totul altfel. Asa, suna bine, dar nu ma impresioneaza, pentru ca disponibilitatile tehnice ale Alexei sunt bune, dar nu ma sparg.

Pacat de frumusete de melodie, exact in vena latina a lui Santana, creata de Mihai Alexandru, se vede bine exact pentru stilul interpretativ al unei Santana.

Este exact ceea ce spuneam acum cateva saptamani. Un compozitor scrie o melodie pentru un anumit tip de voce, de interpretare, de ambitus, de volum, de impostatie, pentru anumite grupe de armonici in glasul solistului.

Daca tu te fortezi si scrii o piesa pentru Renee Santana, si chiar iti iese, dar ti-o canta Alexa, e un mic chixuletz. As fi curios sa o aud pe Renee cantand aceasta melodie, poate ma insel eu.

Oricum, exista posibilitatea ca in doi-trei ani, cand Renee va fi poate notorie pe mapamond, sa ne dam cu barda-n Marina Almasan, ca sa ma exprim civilizat.

Share