home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION 2011: O rusine-n forma de pacaleala

EUROVISION 2011: O rusine-n forma de pacaleala

Share

Cei care organizeaza NeuroVision anul acesta o fac pentru ca, dupa parerea mea, anul trecut…

1. Au beneficiat de pe urma unor aranjamente de culise, despre care nu stim nimic sau aproape nimic. “Inalta” societate a EBU a ajuns un fel de mafie difuza de interese, care stabileste dinainte care sunt piesele castigatoare, in dispretul aproape suveran al valorii muzicale reale.

De exemplu, la finala de anul trecut, Norvegia si Spania s-au prezentat cu doua melodii extrem de frumoase, pe care multi le dadeau ca favorite, dar a venit o copchila din Germania, care trebuia sa castige si a castigat.

Nu vad de ce, in atari conditii, ne mai facem iluzii ca, daca lucrurile au putut fi aranjate la meserie la nivel continental si nu ai vazut Norvegia sau Spania sa protesteze catusi de putin, la nivel national treaba sta altfel.

2. Au beneficiat de pe urma profesionalismului incontestabil al Paulei Seling si a lui Ovi. In perioada dintre finala nationala si cea continentala, un user de messenger care aparent era Paula Seling a cerut sa intre in lista mea. Apoi, a inceput sa ma traga la raspundere, ca de ce scriu cum scriu si nu scriu cum nu scriu.

Nici pana astazi nu am aflat daca acest utilizator este chiar Paula Seling, ori un farsor care facea diversiuni. Singurul mod in care ma poate convinge ca este ea e sa ma sune si sa imi cante la telefon trilul din ultima parte a melodiei “Playing with fire”.

Revenind, acest profesionalism deosebit a suplinit lipsa de calitati muzicale ale melodiei cu care ne-am prezentat, dimpreuna cu spectaculozitatea atent insailata in jurul unor teme muzicale destul de vehiculate.

Intrebari pentru organizator

Acestea fiind stabilite si promitand ca vom reveni, pun cateva intrebari, la care sper sa si primesc raspuns, ca anul trecut pe vremea aceasta nu am primit nici un raspuns.

Mentionez ca fac acest lucru la zece zile dupa ce am vorbit la telefon cu o persoana indrituita, care raspunde la numele de Adela Stirbescu, careia m-am prezentat politicos si pe care am rugat-o sa imi trimita informatii despre NeuroVision.

Mentionez de asemenea ca am facut acest lucru, dupa ce am evitat sa dau cu bazooka in niste oameni ce ar fi meritat asta, in timp ce am primit de la cititori mai multe mesaje, in care eram rugat sa scriu despre NeuroVision: “Nene Florin, de ce taci?”.

De la respectiva discutie cu Adela Stirbescu nu s-a intamplat nimic, dar absolut nimic. Nu am primit nici un e-mail. Absolut nici unul. Nici macar unul singur, in care sa mi se spuna asa: “Stimate domnule Budescu, sunteti pe lista noastra neagra“. Atunci e dreptul meu sa pun intrebari direct pe site, la care, domnisoara Stirbescu, astept raspunsuri:

1. De ce se organizeaza finala NeuroVision 2010 in noaptea de Revelion? Nu sunt bani sau se mizeaza pe faptul ca in acea noapte publicul tipic NeuroVision o sa fie mai Trilulilu-crocodilu / Am baut si-am trecut Nilul perpedes si astfel se vor putea manipula voturile mai cu spor, la umbra alcoolului en-fleur pe care-l consuma romanii? Sau mizati pe faptul ca e mai mare astfel audienta? (bifati aici)

2. Pe ce criterii s-a stabilit anul acesta ca merg in finala 13 concurenti si nu 12, ori 15, ori 17?

3. Anul trecut organizatorul a prezentat un punctaj detaliat, pe membrii juriului, in care punctajele obtinute de catre concurentii castigatori nu se inchideau. Anul acesta, organizatorul a decis sa nu mai dea aceste punctaje defalcate.

Intrebari: a) s-au ales finalistii in functie de pile si astfel de punctaje nici nu mai exista? b) Punctajele exista, dar sunt diferite de ce a fost publicat? c) Punctajele exista, insa organizatorul stie ca, daca l-ar face public, s-ar alege cu noi calcule, ce vor demonstra ca s-au facut aranjamente si ca punctele date sunt insailate? d) Nici una dintre variante nu este valabila; pur si simplu nu va mai pasa de nimic?

4. Televotingul de anul acesta este gratuit? Cand vom afla acest lucru?

5. Cati bani se investesc anul acesta in NeuroVision?

6. Cine trebuie sa castige editia nationala?

7. S-a stabilit sau inca nu s-a stabilit cine trebuie sa castige finala europeana?

8. De ce mai exista concursul de muzica NeuroVision, daca nu mai este un concurs de muzica, pentru ca nu mai promoveaza de mult timp cea mai buna muzica inscrisa in concurs?

9. Daca tot nu publicati lista cu restul pieselor respinse, de ce nu apare odata underground, ca ne plictisim?

Turnatori din Televiziunea Romana, sifonati-o pe Internet odata, ca ne trosnesc falcile de plictiseala atunci cand cascam.

10. Ati ales niste piese foarte slabe (in afara de doua sau trei) si suntem convinsi ca sunt piese bune care nu au trecut de preselectie. Daca tot nu publicati lista pieselor respinse, de ce nu publicati lista pieselor respinse?

Share