Eurovision 2009: Surpriza Orlando, Escu si Popescu

Share

I-am vazut pe Orlando, Escu si Popescu sambata seara, dupa 22:30, pe TVR, manifestandu-se (ca altfel nu poci pen’ ca sa ma exprim) asemanator cu modul in care o vor face ca prezentatori ai editiei de anul acesta a Eurovision Song Contest Romania.

Vreau sa spun ca atunci cand ne-au spus la revedere aveam falcile inclestate de cat de mult rasesem. Dupa cupla Prelipcionen-Ghiurconen de acum doi ani (tot sub directorat de concurs asigurat de Dan Manoliu), o tripla comica de succes pare gata sa ne bine dispuna in cele trei zile alocate show-ului: marti si joi seara semifinalele, iar finala sambata.

In back-groundul celor trei se afla Dan Teodorescu de la Taxi, care are cap pentru astfel de chestii si un simt al umorului patruns de bun gust. Am inceput sa ascult in diferite ipostaze piesele care vor fi prezentate in semifinale.

Imi pastrez punctul de vedere ca piesa cea mai valoroasa si cu potential este “Pleaca!”, a trupei Vank feat. Tina (cred ca asa ar fi corect sa o spunem). M-a impresionat efuziunea care pluteste in jurul piesei fetelor de la Blaxy Girls, dar nu cred ca sunt inca destul de mature ca sa cante pe scena europeana a Eurovision.

Giosan si Zero au piese bune, care cred ca ar face fata la exigentele Eurovision. “Balkan Girls” are si ea un potential, insa continua sa imi displaca felul cum acest cantec face cu ochiul manelistilor. Apropos, pentru ca tot nu veni vorba: niciodata nu voi face nici un site de manele, nici macar pentru un focsanean. Sa ma contacteze focsaneanul care vrea sa-mi dea bani sa fac un site de muzica progresiva. De exemplu. Manele niciodata.

Cred ca o mare dezamagire va fi piesa lui Nico & Moni-k, “Disco Maniacs”. Le-am auzit pe fete incercand sa se armonizeze live si nu le iese. Una este cand inregistrezi in studio si alta cand iesi live si ma indoiesc ca Nico nu va falsa, asa cum a facut-o in acele incercari live. O sfatuiesc, de asemenea, sa nu se mai mascheze cu ochelari si sapca, ca stie toata lumea ca este ea.

Tin minte un film superb, regizat de Woody Allen, cu parintii unui infractor prost, care este prins intotdeauna si care parinti vorbesc pe sticla despre fiul lor. De rusine sa nu fie recunoscuti, apar in filmare ambii cu ochelari, mustati si peruca. Asa si cu Nicoleta Matei. Nimeni nu te recunoaste, Nico, esti mascata!

Share