home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION 2009 Andrei Partos: La Eurovision, ca la angajare la NASA!

EUROVISION 2009 Andrei Partos: La Eurovision, ca la angajare la NASA!

Share

Voi lasa acum sa mearga de la sine ceea ce povesteste, de la conferinta de presa de vineri la care s-au anuntat semifinalistii competitiei, jurnalistul Andrei Partos, pe forumul care ii poarta numele, care porneste de la marele capital de simpatie al emisiunii sale de pe Radioul National, “Psihologul muzical”. Mi-am permis sa intervin numai cu intertitluri si aldine pe capetele de paragraf. Povestea este foarte interesanta.

Foarte amuzante fazele de la conferinta. Si situatia cu Fornea este una de film. Sapte piese ale lui Dani Alexandrescu si echipa, eliminate, pentru ca nu aveau traducerea textului în limba franceza? Dar de ce nu a sunat nimeni de la TVR , dupa deschiderea plicurilor, pe 6 ianuarie, sa le spuna oamenilor ca sunt nereguli cu actele depuse?

Ca doar nu era vorba de angajare la NASA!

Daca pe 22 decembrie, conform regulamentului, se încheiau înscrierile, aveam vreo 15-20 de piese. Cel mult. S-a prelungit termenul. Cum bine spunea Fornea în emisiune (n.n.: Radu Fornea a fost invitatul lui Andrei Partos la “Psihologul Muzical”), atunci s-a putut! Paradoxal, au disparut cele cinci jurii. N-au mai fost observatori din partea presei în sala, la jurizare (am solicitat si am fost refuzati).

Schimbarile la sistemul de notare sunt firesti. S-a revenit la notarea EBU, dupa experimentele bolnave introduse de I. Duma. În rest, documentele TVR au foarte multe fisuri, de parca n-ar avea nici un jurist în cladire. N-am aflat de nicaieri cum e sanctionat autorul , care, calificat fiind, se retrage brusc, dupa ce s-au investit bani în jurizare, consum administrativ, repetitii, etc.

Înscrierea e gratuita.

Firesc. Te poti retrage când vrei, uitând ca e o televiziune care functioneaza pe bani publici? Adica: totul la capriciile creatorilor? Da, daca un solist se înbolnaveste, e normal sa apelezi la gestul retragerii. Cu acte în regula. E vorba de niste spectacole tv, cu o durata calculata. Orice minut conteaza pentru producator. O schimbare afecteaza totul.

Nu e normal sa fie responsabilizati si artistii?! EBU schimba mereu regulile. Si noi trebuie sa fim flexibili. Ati vazut câte tari se retrag? Nu mai au bani, nu mai au încredere în acest concurs. În fiecare tara sunt scandaluri. Asa ca nu trebuie sa ne jenam de ale noastre.

Cu juriul s-a trecut in extrema cealalta

Mai am de zis ceva si despre juriul de acum. Lumea s-a mirat ca n-a fost nici un reprezentant al postului public. Eu consider ca e anormal. Sunt câteva zeci de absolventi de Conservator în redactia muzicala a RRA. Nu vad de ce ar fi Traistariu o solutie optima pentru juriu, atâta timp cât el acum o luna era un potential concurent.

Se simte o teama, o negare a competentilor. Daca în alti ani s-a exagerat cu juratii de peste 50-70 de ani, acum s-a trecut în extrema opusa. De parca judecarea calitatii muzicii pop ar fi o problema de vârsta ! Din cele relatate de Iulia dupa conferinta de presa, reiese ca întrebarile punctuale n-au primit raspuns.

Au ramas Moga si Costi Ionita

S-a spus ca nu-s schimbari în regulament. Eu am gasit o gramada. Eliminarea unor piese cu potential valoric pe baza de limba franceza mi se pare profund abuziva si rau intentionata! Ca un facut au ramas în joc piesele lui Moga, Costi Ionita.

Clienti perseverenti ai Eurovision in ultimii cinci ani. Iar dupa ascultare am tot dreptul sa ma îndoiesc de justetea alegerilor facute. Si asa recolta e foarte slaba. E bine ca unii au descoperit “stiluri noi” ca house, dance, disco sau R&B ! E un mare pas înainte.

Citeşte şi
Adriana Turea (RRA) a urlat la doamnele de la “Dăruieşte Viaţa”

Adrian Turea, o jurnalistă de la Radio România Actualităţi, a urlat animalic în direct, la

Ovidiu Miculescu voia anularea CCM Mass-Media. TMB a respins acţiunea

Ovidiu Miculescu a cerut Tribunalului Municipiului Bucureşti (TMB) anularea Contractului Colectiv de Muncă pe Ramura

Revista pres(arilor). Laurenţiu Ciocăzanu are local în Spania

Laurenţiu Ciocăzanu a ajuns, din director editorial la Adevărul în 2010, patron de local în

Revista pres(arilor). Au început epurările în Radio România

~Rovigo nu mai e administrator judiciar Realitatea~litigiu Vantu-Elan~bataie in studio, cu pantofi aruncati si amenintare

Radio România transmite în direct partida Bute – Mendy

Radio România va transmite în direct şi în exclusivitate pentru ascultătorii săi partida de box din 9

Radio România vrea să lanseze un post în Republica Moldova

Conducerea radioului public a prezentat, în faţa comisiei de cultură din Camera, un proiect ce

Cum mi-a fost consultatia la Psihologul Muzical

Sambata noapte am fost invitat de Andrei Partos pe RRA, la Psihologul Muzical, ca sa

Revista presei. Basescu da cu parul in CT Popescu

~Base da in CT Popescu~Mircea Iorgulescu turnator~Scandalul "Mita la Vama" - latul se strange-n jurul

Demeter Andras: Ruxandra Săraru va fi consilierul meu (RV)

Ruxandra Săraru, fostul director de Comunicare şi Marketing in SRR, va fi consilierul personal al

INTERVIU Ruxandra Sararu: Am plecat din cauza impostorului Demeter Andras Istvan

Sararu a afirmat ca plecarea sa a avut loc ca urmare a presiunilor facute de

Share