home EUROVISION, EVENIMENT, POLITICA Eurovision 2008: Diana Gurtskaya, Georgia, “Peace will come”

Eurovision 2008: Diana Gurtskaya, Georgia, “Peace will come”

Share

Ironie: cu mai putin de trei luni inainte de izbucnirea razboiului dintre gruzini si rusi, o georgiana oarba, Diana Gurtskaya, nascuta pe 2 iulie 1979 in Suhumi, azi in regiunea separatista Abhazia, care este rezidenta la Moscova, in capitala Federatiei Ruse, a reprezentat Georgia la editia de anul acesta a Eurovision Song Contest.

Ea a cantat o piesa numita, din nou ce ironie, “Peace Will Come”. Gurtskaya a castigat cateva premii si medalii importante. In anul 2007, a primit premiul numit de Wikipedia Russian Honorable Artist, pe care nu-mi permit sa-l traduc inca odata in limba romana, care i-a fost dat chiar de catre Vladimir Putin, pe atunci presedinte.

Diana a primit si Medalia de Onoare de la presedintele gruzin Mikhail Saakashvili, iar in Ucraina i-a fost decernat Premiul Sfanta Varvara. A cantat in duet si are inregistrari, printre altii, cu Ray Charles, Toto Cutugno si Demis Roussos.

Diana Gurtskaya, careia inainte de semifinalele Eurovision de la Belgrad i-am facut o mare nedreptate, nestiind ca e nevazatoare, a absolvit in anul 1995 Scoala pentru orbi din Tbilisi. Este oarba din nastere. In timpul conflictului din Abhazia, a trebuit sa fuga cu parintii din Georgia si a trait intr-o tabara de refugiati, apoi s-a stabilit in Rusia.

Dupa nume, inteleg ca este unul dintre multii etnici rusi originari din Gruzia, regiunea Abhazia. Este casatorita cu un binecunoscut avocat rus, Piotr Kucherenko, iar din anul 2007 are cu acesta un baietel, numit Konstantin.

Share