home EVENIMENT Europa a intrat în psihoza alertelor teroriste

Europa a intrat în psihoza alertelor teroriste

Share

Europa a intrat, după atacurile teroriste de la finalul săptămânii trecute şi anularea unui meci de fotbal la Hanovra, sub psihoza ameninţărilor teroriste.

Metroul din Hanovra a fost evacuat, după ce a fost găsit un obiect suspect în gara centrală a oraşului. Obiectul a fost examinat de genişti şi s-a constatat că nu conţine nici un fel de explozibili, apoi staţia a fost redeschisă.

Conform cotidianului german popular Bild, o celulă teroristă nord-africană plănuia să atace Hanovra cu puşti de asalt şi veste explozive, într-un mod similat celuia folosit de de teroriştii parizieni la finalul săpătămânii trecute, într-un atac în care au fost ucise 129 de persoane. Un agent acoperit irakian ar fi plănuit acest atac terorist.

La Dusseldorf, un alt pachet suspect a fost descoperit, gara locală a fost evacuată şi pachetul a fost verificat de genişti, în aceeaşi psihoză. La Copenhaga, psihoza a mai produs o alertă teroristă, un terminal al aeroportului local a fost evacuat, din cauza unui alt pachet suspect.

Psihoza s-a manifestat şi aseară, când două curse Air France spre Paris au fost redirecţionate marţi seară, după decolarea din Statele Unite, după primirea a două ameninţări anonime telefonice care evocau prezenţa unor bombe la bord.

Un avion a fost redirecţionat spre Salt Lake City, in Utah, la puţin timp după decolarea din Los Angeles, iar al doilea, care plecase de la Washington, a fost trimis spre Halifax, in Canada.

Focuri de armă s-au auzit astăzi din nou în Paris, în cartierul Saint Denis, unde este Stade de France şi de unde a început psihoza atacurilor teroriste.

• citeşte şi: 2 terrorist suspects killed, 7 held after raid in Saint-Denis, officials say

Potrivit presei franceze, trei teroriști depistaţi de forţele speciale franceze au fost ucişi. Printre ei se află o femeie, care s-ar fi detonat cu o centură explozivă. Un alt terorist ar fi fost împușcat de către un lunetist.

Operațiunea începută miercuri dimineață viza unul dintre teroriștii care au lansat atacurile de vineri din Paris, dar și pe creierul acestora, un belgian de origine maroncană.

Avem şi noi teroriştii noştri. Doi basarabeni convertiţi la Islam au fost reţinuţi

Doi moldoveni de 19 şi 26 de ani au încercat să treacă fraudulos granița cu România, înot, informează B1 TV. Destinația finală era Franța. Ambii au antecedente penale. Unul a fost închis pentru omor, iar în detenție s-a convertit la Islam.

Cei doi s-au opus reținerii și au încercat să fugă. Autoritățile au folosit armele din dotare, s-au tras focuri de avertisment, aceștia fiind imobilizați, percheziționați și reținuți.

Doi britanici condamnaţi pentru terorism în anul 2009 au fost reţinuţi în graniţa României cu Ungaria, când se îndreprau spre Occident.

Share