Euro s-ar putea deprecia din cauza zvonurilor ca Grecia vrea sa renunte la moneda

Share

Euro s-a putea deprecia accentuat azi, in urma zvonurilor ca Grecia intentioneaza sa se retraga din zona euro, potrivit unor analisti chestionati de The Guardian.

“Raspunsul investitorilor va fi, probabil, vanzarea euro. Cred ca moneda euro ar trebui sa fie la paritate cu dolarul, nu la 1,44 de dolari pentru o unitate. Nu stiu cum a ajuns la acest nivel”

, a afirmat Jonathan Loynes, analist la Capital Economics, relateaza Mediafax.

Presa europeana a scris vineri ca guvernul elen a ridicat problema iesirii din zona euro intr-o reuniune a ministrilor de Finante din cele mai mari economi ale uniunii monetare.

foto: Economic Times

Oficiali ai statelor din zona euro au negat initial ca o astfel de intalnire are loc, insa ulterior au admis ca ministrii de Finante din Germania, Franta si Italia discuta intr-un castel din Luxembourg cu omologul grec George Papaconstantinou despre rezolvarea problemei datoriilor elene.

Informatiile din presa au fost insa negate vehement de Atena. Germania, la randul sau, a negat ca au fost diacutii legate de renuntarea Greciei la euro. Analistii arata insa ca in timpul crizelor financiare din zona euro au fost dezmintiri repetate, urmate de o rasturnare a situatiei cu 180 de grade… citeste tot pe HotNews

Share