home EUROVISION, EVENIMENT Esctoday: "Prapastia" este pe marginea prapastiei

Esctoday: "Prapastia" este pe marginea prapastiei

Share

Conform polling-ului facut de site-ul esctoday.com, Romania se afla pe locul al 29-lea in preferintele europenilor, cand acestia isi exprima intentiile de vot general, raspunzand la “Vote your favourite song”.

Rezultatele votului sunt prezentate procentual. Suedia conduce cu 11,9%, urmata de Turcia cu 8%, Portugalia cu 7,3%, Grecia cu 6,2%, Armenia si Elvetia cu cate 5,1% si Serbia cu 5%.

Grecia, Armenia si Elvetia, de pe urmatoarele pozitii, sunt prezente in top dupa Suedia cu canticele lipsite de valoare si originalitate, dupa care urmeaza una dintre melodiile mele preferate, cea a Serbiei. Romania se afla pe locul al 28-lea, cu 1,1%.

Mai bine, surprinzator de bine, zic eu, stam la capitolul intentie de vot in prima semifinala, unde suntem pe locul al 10-lea, cu 4,7% intentie de vot. Adica pe marginea prapastiei.

Cat despre piesele aflate in top, nici nu mai vreau sa le rostesc numele, ca mi se strepezesc dintii: Grecia, Armenia, Norvegia si de-abia pe locul al patrulea si al cincelea Dima Bilan din Rusia si Boaz Mauda din Israel, care au doua cantece frumoase, pe care le-am remarcat.

Surprinde prezenta pe locul doi a Turciei, care dupa parerea mea are o piesa foarte slaba. Portugalia, cu versiunea portugheza la “Crucified” a celor de la Army of Lovers, pe locul al treilea, este prezenta cu o piesa care, din motive de plagiat, ma lasa rece.

Este bine sa spunem un lucru: mai exista inca doua pollinguri care ne intereseaza direct. Esctoday ii intreaba pe europeni astfel: “Romania decided: do you like “Pe-o margine de lume””? si “”Romania selection concluded: did you like Selectia nationala 2008?””, asa cum astfel de perechi de intrebari sunt pentru fiecare tara in parte.

Foarte putine procente arata o imagine negativa pe care o au europenii despre noi si porcariile care s-au intamplat aici, pe care probabil ca ori nu le cunosc, ori nu le dau atentie. Aceasta ca sa nu ni se mai spuna dupa aceea ca am influentat voturile europenilor si Nico si Vlad Mirita nu s-au dus in finala din cauza noastra. A celor 10.300.

Stiu, stiu, sunt doua intrebari: prima – cu cine am votat; a doua – daca din Romania nu poate fi votata si de romanii din tara. Raspunsurile sunt: la votul general, am votat cu Bulgaria (dar mai curand pentru a vedea rezultatul, pentru ca nu ma pot decide exact care este pentru mine preferata preferatei), iar la seria noastra am votat cu Republica Moldova. Pe de alta parte, oricat am incercat sa votez cu dragii nostri compatrioti, serverul Esctoday nu mi-a permis. Aviz amatorilor de scenarii.

Share