home POLITICA Emmanuel Macron sare la gâtul Rusiei. Acuză Russia Today și Sputnik

Emmanuel Macron sare la gâtul Rusiei. Acuză Russia Today și Sputnik

Share

Russia Today și Sputnik, finanțate de Kremlin, ”au fost organe de influență și propagandă”. Emmanuel Macron s-a referit la perioada campaniei pentru alegerile prezidențiale din Franța.

Rusia face propagandă extremistilor maghiari în Chisinau

Declaraţia a fost făcută de preşedintele francez într-o conferinţă de presă de la Versailles. Aceasta, împreună cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP, via Agerpres.

În timpul campaniei electorale din Franța, echipa lui Macron a interzis Sputnik și Russia Today accesul. La sediul campaniei En Marche, oficinele difuzau propagandă mai degrabă, decât să ofere știri reale, notează DPA.

Emmanuel Macron numeşte RT şi Sputnik organe de propagandă mincinoasă

În timpul campaniei electorale, Rusia Today și Sputnik au fost agenți de influență. În mai multe rânduri, au răspândit știri false despre mine și despre campania mea.

, a declarat Macron, de faţă cu Putin, răspunzând la întrebarea unui jurnalist. “S-au comportat ca niște organe de influență, de propagandă și de propagandă mincinoasă”, a adăugat el.

Președintele Putin nu a reacționat la comentariile despre mass-media ruse. El a părut deranjat când un jurnalist a sugerat că Moscova s-ar fi aflat în spatele atacurilor cibernetice împotriva campaniei lui Macron. Aceste acuzații nu s-au bazat pe fapte, a spus el.

Vladimir Putin l-a contrazis indirect pe Emmanuel Macron

Președintele rus a declarat că întâlnirea cu rivalul lui Macron în alegerile prezidențiale, Marine Le Pen, la Moscova, în martie, nu înseamnă faptul că Kremlinul a încercat să influențeze votul.

Referindu-se la vizita lui Marine Le Pen, președintele Putin a afirmat că nu a văzut nimic greșit în faptul că Moscova nu a oprit politicieni străini să aibă relații bune cu Rusia. “Dacă Marine Le Pen a dorit o întrevedere, de ce ar fi refuzat Rusia o astfel de întrevedere?”, a întrebat președintele Putin.

Share