home POLITICA Diplomaţi ruşi expulzaţi de la Chişinău. Moscova promite represalii

Diplomaţi ruşi expulzaţi de la Chişinău. Moscova promite represalii

Share

Cinci diplomaţi ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost declarați persona non grata. Declaraţia îi aparţine lui Artur Sârbu, consilierul ministrului de Externe și al Integrării Europene, Andrei Galbur.

Dodon, Usatîi, Putin, Chişinău. R. Moldova. Haos provocat

Informația a fost confirmată pentru Tass de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin. ‘Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic’, a declarat Muhametșin, conform Agerpres.

Conflict pe diplomaţi ruşi contra diplomaţi basarabeni. Rusia reacţionează

Rusia va răspunde deciziei Ministerului de Externe al Republicii Moldova. Aceasta, prin expulzarea unor diplomați moldoveni, a declarat luni Igor Morozov. El este membru al comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației.

În această situație noi nu putem răspunde altfel. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expulzarea diplomaților moldoveni.

, a declarat Morozov. Motivele deciziei de expulzare nu au fost făcute publice de Chişinău.

Diplomaţi ruşi expulzaţi. Dodon critică măsura luată de Ministerul de Externe

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook. El a calificat drept ‘revoltător’ gestul Ministerului de Externe de la Chișinău. Cei cinci diplomaţi trebuie să părăsească Republica Moldova în 72 de ore.

În opinia lui Dodon, această decizie este rezultatul unei comenzi venite ”din Occident, poate de peste Ocean”.

El a acuzat guvernul de la Chișinău că ”a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune” și că a ”făcut un gest urât, care nu va trece fără consecințe negative”.

Share