EUROVISION Elvetia: Sinplus – Unbreakable

Share

Sinplus pare o trupă venită direct din muzica PopPunk a anilor 80, post The Cure. Băieţii cântă bine, dar melodia nu mă impresionează.

bakueurovision

Dacă mai spun de multe ori “nu mă impresionează, e banal, am mai auzit asta etc.”, o să încep să întreb dacă nu mi se pare mie şi sunt prea pretenţios. Noroc că mai există şi muzică, pentru a demonstra că se poate mult, mult mai mult.

Belgia: Iris – Would You

Iris este în mod vădit un emul dotat al muzicii R&B americane. Se vede acest fap în comportamentul ei scenic, gestica mimica feţei, felul cum se strâmbă mimând feeling-ul, modul cum schimbă locul de emisie, caracteristic de exemplu şi Lui Sinead O’Connor.

Ca să nu mai vorbim că are probleme de emisie exactă a sunetului, atunci când nu cântă cel puţin în mezzoforte, ceea ce denotă lipsă de tehnică interpretativă.

Notele cele mai greu de luat sunt, pentru o soprană, cele din registrul mediu mezzosoprano, unde uneori există un punct mort vocal, ce se manifestă la notele simple, piano, în care se aud toate inexactităţile.

Ce rămâne dincolo de aceasta? O melodie care începe simplu şi se vrea o baladă R&B, devine aşa ceva, dar nu aduce elemente de originalitate foarte importante.

Punem, spre exemplu, în ordinator, încărcăm în el datele tipice acestui subgen muzical şi-l lăsăm să lucreze. În 24 de ore scoate 200 de astfel de piese. Pe bandă rulantă.

Share