Elena Udrea îi apără pe Victor Ponta şi CP Tăriceanu

Share

Orbită de strălucirea elitrelor instalatorilor uriaşi de la Tubulatură, Elena Udrea le-a luat apărarea lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

Fiţi convinşi că vă veni şi rândul vostru. Vor mai face politică doar cei agreaţi de sistem. Aşa voi face şi acum vă spun adevărul despre ceea ce ştiu. Între politicieni să fie competiţie, nu luptă.

, a atras atenţia politicianul.Udrea i-a luat apărarea apoi premierului Victor Ponta:

Suntem singura ţară unde premierul e pus sub acuzare, (…) justiţia, în general, şi DNA în special se amestecă în luptă politică, sacrificând poziţia României. Este evident că se încearcă schimbarea Guvernului folosind Justiţia.

Cât se poate de transparentă a fost şi trimiterea la Călin Popescu-Tăriceanu:

(…) la fel, se încearcă schimbarea celui de-al doilea om în stat, preşedintele Senatului.

Udrea s-a referit apoi la planul meta al chestiunii, aşa cum o vede ea. Ar fi o “acţiune a instituţiilor de forţă”, care preiau puterea:

Vin să spun ce se întâmplă nu cu Elena Udrea, ci ce se întâmplă cu România. Cred că nu mai aveţi nici o îndoială că ceea ce am spus e adevărat. Arestarea Elenei Udrea e un plan început încă din timoul celui de-al doilea mandat al lui Băsescu. E o acţiune a instituţiilor de forţă.

Este foarte interesant de analizat cum se apără potenţialii corupţi vorbind despre stat de drept şi democraţie:

Într-o ţară în care corupţia a atins toate nivelurile societăţii, orice demers anticorupţie e susţinut. Însă pentru nimic nu trebuie să abandonăm statul de drept şi democraţia. Ştim cum am trăit în dictatura lui Ceauşescu.

Avem nevoie ca toţi cei care greşesc să plătească. Da, avem nevoie să respectăm legea. Dar toate acestea trebuie făcute în spiritul statului de drept. Cătuşele nu trebuie să fie armă letală pentru a prelua puterea.

Sistemul nu se supune judecăţii poporului, aşa cum fac politicienii. Odată ce va prelua puterea nu vă mai exista control. Pentru a ieşi de sub acesta, rămâne doar Revoluţia, ca în 89.

Sistemul nu are faţă. Sunteţi chemaţi să daţi un vot în orb. Arată caracterul ţintit al procurorilor de a mă opri să vorbesc. Sistemul a decis ca Elena Udrea trebuie băgată iar în beci.

Doamna procuror a cerut arestarea mea preventivă înainte de a vede să vadă ce am de spus în privinţa celor două speţe. Am ajuns de frica propriilor slăbiciuni, complexaţi de imaginea publică pe care o avem, să fim din ce în ce mai mult armă prin care sistemul acţionează împotriva noastră. Sunt ţări în Europa unde imunitatea este completă pe toată durata mandatului.

Demagogie, numele tău este azi Elena Udrea.

Share