Elena Udrea poate fi extrădată în pofida copilului ei elastoplatic

Share

Elena Udrea a furnizat informaţii false prin avocatul ei acum câteva ore. Astfel, existenţa unui copil născut în Costa Rica nu poate împiedica procedura de extrădare a urmăritului internaţional prin Interpol.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica

Elena Udrea, 60 de zile în arest preventiv

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta două luni în arest preventiv, perioadă în care autorităţile române trebuie să obţină extrădarea lor. Extrădarea nu e împiedicată de faptul că Elena Udrea are un copil născut în Costa Rica, a declarat şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla.

Udrea şi Bica au depus cerere de azil, dar nici acea cerere nu împiedică operaţiunea de extrădare, potrivit sursei citate.

Elena Udrea, ordin de reţinere internaţională

Elena Udrea are ordin de reţinere internaţională pentru mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea a fost la un moment dat în România ministrul turismului.

La ora 2.00, a fost reţinută Alina Bica, are o notă roşie în baza Interpol, pe Alina Bica au acuzat-o de corupţie, la un moment dat a fost şefa DIICOT.

Ambele sunt reţinute la noi, sunt în detenţie preventivă, se aşteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat.

Guvernul român are două luni să îndeplinească formalităţile de extrădare

Odată ce le-am reţinut, Guvernul care aşteaptă să fie extrădate are două luni să facă tot procesul, însă persoanele reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le-ar putea folosi pentru ca acest proces să nu fie dus până la capăt.

Cele două sunt reţinute într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că acum statutul lor e de persoane care urmează să fie extrădate, au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de refuz de exil, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare.

Tatăl copilului nu este costarican

Dacă (Elena Udrea – n.r.) are şi un copil nu e un impediment pentru a duce la capăt procedura de extrădare. Cel puţin până acum. Tatăl nu este costarican.

Noi am ştiut despre prezenţa lor aici din momentul în care au venit la noi în ţară. Totuşi, abia la sfârşitul lui august, începutul lui lui septembrie, ordinul internaţional de reţinere a fost omologat de către un judecător din ţara noastră.

Şi atunci, de când au venit în ţară şi până la momentul reţinerii, noi le-am supravegheat. Urmăream procedurile de inteligenţă şi supraveghere normale, tipice pentru aceste cazuri“, a spus oficialul.

Share