Echipa Trump şi Rusia. Reţeaua de relaţii. Cine cu cine e blat

Share

Vă prezentăm în continuare o diagramă a relaţiilor politice şi economice dintre Echipa Trump şi Rusia. 11 personaje de prim rang, în frunte cu Donald Trump, sunt legate de Kremlin şi de mediul de afaceri rus.

În sensul cel mai abstract, nu este nimic notabil l o întâlnire a unui american cu un oficial guvernamental, ambasador dintr-o țară străină. O astfel de interacțiune devine importantă când acest funcționar este un aliat al unei campanii prezidențiale.

Mai concret, când el are un set complex de eventuale relații nepotrivite cu alți reprezentanți ai țării. Şi atunci când, deși oficial sub jurământ, acest american spune că nu are comunicări cu reprezentanții acestei țări.

Lupa pe Jeff Sessions

Ceea ce ne vom strădui să facem aici este să determinăm acest set complex de relații, folosind informațiile pe care le avem. Ţara în cauză este Rusia. Campania – cea a Echipei Trump pentru Preşedinţie.

Oficialul, desigur, este procurorul general Jeff Sessions. Iar ambasadorul este, în acest moment, pivotul a o mulțime de interacțiuni dintre Trump și restul echipei sale.

Vom lua în considerare trei entități rusești.

Ambasadorul Serghei Kisliak. Omul Rusiei la Washington

Guvernul Rusiei. Guvernul Rusiei. Ambasadorul Kisliak face parte din acest guvern, desigur. Vom folosi acest lucru ca o descriere bref a interacțiunilor cu președintele Vladimir Putin. Ori cu alte agenții guvernamentale (care pot sau nu pot fi cunoscute). Aici este inclusă RT, rețeaua de televiziune sprijinită și cu centrala în Rusia.

Interesele de afaceri ruseşti. Aceasta includ totul, de la Rosneft, gigantul petrolier rus, la oligarhii ruşi.

Schema legăturilor Echipa Trump – Rusia

În ceea ce privește Echipa Trump, să începem din vârful ierarhiei şi să vedem conexiunile, schematic.

echipa trump şi rusia
echipa trump şi rusia

Donald Trump, preşedinte

Conexiunile lui Trump cu interesele de afaceri rusești sunt tulburi. Aceasta datorită deciziei sale de a nu da publicităţii declarațiile sale fiscale în timpul campaniei. Noi știm că concursul Miss Univers a fost găzduit la Moscova. Trump deținea acest concurs și a câștigat milioane de dolari pentru a face aşa.

Ştim de asemenea că a căutat în mod repetat să facă tranzaţii imobiliare în Rusia. Nu este clar dacă s-a întâlnit cu Kisliak. Ambasadorul a fost prezent la un discurs de politică externă susţinut de Trump în primăvara anului trecut şi la recepția care l-a precedat.

Mai știm acum că Trump a comunicat cu Putin. Dar de asemenea a pretins că a fost în contact cu reprezentanții președintelui rus (și cu Putin însuşi) înainte de campanie.

Echipa Trump. Jeff Sessions, procuror general

Relația lui Sessions cu Kisliak este binecunoscută acum. Existența acestei relații nu implică în nici un fel o faptă rea. Este doar o parte a rețelei pe care suntem pe cale să o stabilim.

Echipa Trump. Jared Kushner, consilier

Ginerele lui Trump (adică soţul Ivankăi) s-a întâlnit de asemenea cu Kislyak în timpul perioadei dintre ziua alegerilor şi inaugurarea Mandatului Trump. Aşa afirmă New York Times.

Kushner are, de asemenea, unele mici conexiuni de afaceri în Rusia, potrivit aceleiaşi surse. Inclusiv o investiție de la Iuri Milner într-o companie de investiții imobiliare. Dar și o prietenie cu soția oligarhului Roman Abramovici. Aceasta a fost invitată la ceremonia de inaugurare a lui Trump, ca invitată a Ivankăi Trump.

Michael Flynn, fost consilier pentru Securitatea Naţională

Flynn a avut o serie de contacte cu Kisliak după ziua alegerilor. De notat participarea la întâlnirea dintre ambasador și Kushner. Flynn a fost forțat să demisioneze, după ce s-a descoperit că informațiile date de el vicepreşedintelui Pence asupra conținutului acestor reuniuni au fost neadevăruri.

A demisionat de la Agenţia de Informaţii pentru Apărare în 2014. Flynn a fost apoi invitat să ţină un discurs plătit la o festivitate a RT. El a făcut acest lucru și s-a alăturat lui Putin la masă, pentru un banchet ulterior.

Donald Trump Jr., fiul preşedintelui

Trump fiul a vizitat Franţa în octombrie anul trecut pentru a vorbi unui grup rus obscur. În 2008, Don Jr., care lucrează pentru Trump Organization, a făcut o declaraţie rămasă notorie.

La o conferinţă în imobiliare, acesta a spus că “ruşii fac o destul de disproporţionată secţiune transversală a multor active ale noastre” şi că “vedem o mulţime de bani curgând din Rusia”.

Paul Manafort, fost manager de campanie

Legăturile lui Paul Manafort cu interesele ruseşti sunt bine stabilite. Noile dezvăluiri apărute în timpul campaniei l-au determinat pe Trump să ceară demisia lui Manafort.. El este unul dintre membrii Echipei Trump care a fost om de contact cu interesele rusești în timpul campaniei.

Echipa Trump. Rex Tillerson, secretar de stat

Înainte de a fi confirmat pentru funcţia de șef al Departamentului de Stat, chiar si republicanii pus sub semnul întrebării relația Tillerson – Putin. Ca șef al ExxonMobil, Tillerson a ajutat la negocierea unui acord între guvernul rus și consorţiul ExxonMobil – Rosneft. Un parteneriat între cele două companii. Tillerson a fost ulterior decorat de Putin cu Ordinul Prieteniei.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Echipa Trump. Wilbur Ross, secretar pentru Comerţ 

Conexiunile lui Ross cu interesele de afaceri din Rusia sunt mai puțin evidente decât la Tillerson. În timpul administrației Clinton, Ross a lurat pentru Fondul de Investiții SUA – Rusia. Acesta a fost un efort de a sprijini afacerile în perioada de după Războiul Rece.

În timpul confirmării sale, au apărut întrebări cu privire la deținerea unei bănci în Cipru. Care, în cuvintele lui Kevin Hall, “să satisfacă ruși bogați“.

Echipa Trump. Roger Stone, vechi consilier

Legăturile lui Stone cu Rusia sunt de nepătruns. În timpul campaniei, a atras atenția pentru că a părut să aibă cunoștințe din interior pe lansările de documente WikiLeaks. Mai direct, New York Times arată că Stone este probabil investigat pentru legăturile sale cu Rusia.

Carter Page, fost consilier

Page este de asemenea inclus în această pretinsă investigație, dar legăturile sale cu Rusia sunt mai clare. E destul de clar că Page s-a întâlnit cu Kisliak anul trecut, în timpul Convenţiei republicane din Cleveland. A admis acest lucru la Thursday Night, a lui Chris Hayes, de pe MSNBC.

De asemenea, el s-a adresat în repetate rânduri grupurilor de afaceri rusești, inclusiv de două ori, în anul 2016. Timp de un deceniu, a lucrat în Rusia cu o bancă de investiții.

J.D. Gordon, fost consilier

Page este departe, în orbita exterioară a Echipei Trump. El a fost parte a echipei naționale de consultanță de securitate a lui Trump. El a fost însoţit în aceasta de Gordon, un purtător de cuvânt al Pentagonului. De asemenea, acesta a fost anterior consilier al campaniei. Gordon, ca şi Page, a vorbit cu Kisliak în Cleveland.

===

Acest document, explică Washington Post, “trebuie considerat o muncă în curs de realizare” (a work in progress). Cu cât vor apărea noi informaţii, articolul (şi graficul) vor fi updatate.

Share