home CORUPTIE, POLITICA Dumitru Buzatu, negaţionist, face victime. I-a murit de Covid consilierul

Dumitru Buzatu, negaţionist, face victime. I-a murit de Covid consilierul

Share

Coronascepticismul predicat făţiş, agresiv, de preşedintele CJ Vaslui, liderul PSD local Dumitru Buzatu, face victime în anturajul acestuia.

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui a murit de coronavirus. Baronul PSD a declarat în numeroase rânduri că refuză să poarte masca.

Consilierul a ajuns în urmă cu mai multe zile la spital, în stare gravă, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Bărbatul era internat la Iaşi, la Terapie Intesivă. El este cunoscut şi cu afecţiuni cardiace.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus în repetate rânduri că nu poartă mască şi că se bazează mai mult pe Dumnezeu, ca să îl apere de coronavirus.

Buzatu refuzaă sistematic şi sfidător să poarte masca de protecţie, susţinând că aceasta este o prostie.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discuta în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră.

Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem?

Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port masca şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, susţinea Buzatu, într-o şedinţă cu consilierii judeţeni, în luna mai.

Gestul lui Buzatu a fost urmat şi de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, Vasile Marciuc, care la rândul său a refuzat să poarte masca de protecţie, la mai multe şedinţe ale CJ Vaslui, precum şi în cadrul altor evenimente oficiale.

De altfel, Dumitru Buzatu a declarat că el nu crede în coronavirus şi că nu va purta niciodată masca de protecţie.

Share