home CORUPTIE, POLITICA Dan Cristian Popescu, trădător PNL, candidat PSD: “M-am format lângă Corneliu Coposu”

Dan Cristian Popescu, trădător PNL, candidat PSD: “M-am format lângă Corneliu Coposu”

Share

Ca să se credibilizeze, trădătorul PNL Dan Cristian Popescu, candidat independent susţinut de PSD, apela la memoria seniorului Corneliu Coposu, pe care o macula, încă de la începutul anului.

Candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, afirma la începutul acestui an că el s-a format lângă Corneliu Coposu.

Coposu a stat 17 ani în puşcăriile comuniste şi a refuzat să facă orice fel de compromis cu comuniştii şi cu urmaşii acestora, feseniştii.

„Am participat activ la fenomenul Piaţa Universităţii. (…) Pentru mine adevărata şcoală politică este şcoala lui Corneliu Coposu, politicianul lângă care m-am format. Acolo am învăţat că se poate face politica dreaptă şi de dreapta”, susţinea Popescu, pe atunci membru PNL.

Popescu a plecat în această săptămână din PNL, pentru a candida susţinut de PSD.

„Nu am intrat în politică pentru a lupta pentru o ideologie, ci pentru a face tot ce pot pentru cetăţeni. Deoarece proiectele mele, propuse, discutate şi susţinute de către cetăţenii Sectorului 2, au fost călcate în picioare din raţiuni politice, am ales să continui (sic!) lupta cum pot mai bine.

De astăzi sunt candidatul susţinut de către PSD la Primăria Sectorului 2 şi cu sprijinul primarului general, doamna Gabriela Firea, voi implementa proiectele mele şi vom schimba faţa Sectorului 2, în următorii patru ani.

Le mulţumesc celor de la Partidul Social Democrat pentru că au ales să formeze echipă cu cetăţenii din acest sector. Şi eu consider că, întotdeauna, oamenii trebuie să fie pe primul loc. Nu alianţele comerciale de partide!”, a scris Dan Cristian Popescu, într-o postare pe Facebook.

Postarea sa este însoţită de o fotografie în care apare alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Pe 6 august, Dan Cristian Popescu a anunţat că va candida la Primăria Sectorului 2, precizând că va negocia cu partidele care sunt dispuse să îi ofere susţinere sau să se înscrie independent în cursa electorală.

PNL şi USR PLUS au decis să aibă candidaţi comuni pentru primăriile sectoarelor Capitalei, Radu Mihaiu (USR PLUS) fiind desemnat să intre în cursa electorală pentru Sectorul 2, nu viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu este fratele mai mic al unui alt fost politician. De data aceasta, un politician de tip cometă. A venit, s-a chivernisit şi-a plecat, devenind extrem de low profile.

Alexandru Kala Popescu a făcut parte, la începutul anilor 90, din gruparea TUNŢ-CD a tinerilor ţărănişti radicali anticomunişti, apropiaţi de idealurile Pieţei Universităţii.În prezent, PNŢ Maniu-Mihalache îl dă pe site-ul său ca membru.

În timpul mandatului liberalului Crin Antonescu, ca ministru al Tineretului şi Sporturilor, în a doua parte a anilor 90, Kala era unul dintre secretarii de stat ai acestuia.

Pe 27 mai 2017, Profit.ro scria că o companie românească, numită Carpathian Energy, înființată în anul 2001 de fostul secretar de stat din guvernele Radu Vasile și Mugur Isărescu, Alexandru Kala Popescu, “se judecă într-o instanță federală din SUA, din Statul Mississipi, cu cel de-al treilea producător de gaze naturale din România, Amromco Energy”.

Motivul litigiului: banii din vânzarea hidrocarburilor scoase din două concesiuni și costurile de operare a perimetrelor, la care Carpathian şi Amromco au fost partenere din 2009. Nu este vreo faptă de corupţie, doar constatam ce mai fac foştii ţărănişti de acum 30 de ani.

Share