home EVENIMENT Dragoş Tudorache pune ordine la permisele auto

Dragoş Tudorache pune ordine la permisele auto

Share

Ministrul de Interne Dragoş Tudorache pune ordine în bătaia de joc continuă de la DRPCIV. Atunci când mi-am luat permisul auto, în Udrişte, am stat la coadă două ore şi jumătate. Am avut noroc…

Am stat la un rând fără sfârşit, în căldură, înghesuială. La rând, se amestecau cei ca mine şi cei care îşi luau număr definitiv, care aveau la ei numpărul de înmatriculare provizoriu.

Era o bătaie de joc evidentă. Era clar că e formează un dop de clienţi şi că mai mulţi funcţionari de la poliţie ar trebui să lucreze la mai multe ghişee Ani în şir, nimeni nu a făcut nimic, absolut nimic.

Soluţia lui Dacian Cioloş: Dragoş Tudorache

Când a venit în fruntea Guvernului, Cioloş l-a găsit la Interne pe doctoraşul falsificat Petre Tobă. La un moment dat, l-a pus în locul său pe consilierul lui, Dragoş Tudorache.

Acesta a anunțat vineri că a dispus “alocarea imediată (…) a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, (…) 50 la București și 10 la Ilfov (…) ocupate imediat, ca soluție temporară. Aceasta prin detașarea unor lucrători MAI din aparatul central al ministerului. (…) Astăzi, până la ora 16,00, voi avea lista cu persoanele care vor fi detașate“.

Dragoş Tudorache a adăugat că în acest weekend personalul suplimentar va fi instruit la Centrul din Pipera. Tot de luni, “se va trece la un sistem de programare online pentru București și Ilfov”. Acesta deja există în câteva judeţe.

S-a sfătuit cu prefectul de Suceava

Demnitarul a discutat cu prefectul de la Suceava, unde acest sistem este deja implementat. Prefectul îl poate pune la dispoziția prefecturilor București și Ilfov gratuit.

Chiar în timp ce discutăm, cineva de la Prefectura Suceava este în drum cu acest soft. El va fi instalat în acest weekend pe calculatoarele de la Centrul din Pipera.

, a spus Tudorache.

Pentru aceste programări vor exista ghișee dedicate, separate. Dragoş Tudorache a făcut apel către cei ce trebuie să-și ridice permisele să nu mai vină din timpul nopții la sediul din Pipera. Acum, va exista suficient timp, odată cu introducerea a două schimburi la DRPCIV.

Cei care susțin proba practică pentru obținerea permisului, din martie 2017 vor putea să se programeze automat online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică.

DRPCIV se mută într-un mall

O altă măsură pe termen mediu va fi mutarea Direcției Generale de Pașapoarte într-un spațiu special amenajat într-un mall, ceea ce va duce la eliberarea mai multor ghișee de la sediul din Pipera, iar programul lucrătorilor de acolo va reveni la normal.

Prezența Serviciului Pașapoarte în același centru cu Serviciul pentru Eliberarea Permiselor îngreunează lucrurile. Din 30 ianuarie, vom muta Paşapoartele într-unul dintre mall-urile mari din București, într-un spațiu adaptat.

Modelul este din Cluj și din Timișoara, s-a dovedit că funcționează foarte bine. Asta va permite degajarea în Centrul din Pipera a cel puțin 12 ghișee. Acestea vor suplimenta permisele și înmatriculări auto, ceea ce în timp va permite revenirea la un program normal.

, a mai spus Tudorache.

Citeşte şi
30.000 de euro găsiţi în casele poliţiştilor de la „Fabrica de permise auto” din Bucureşti (Emilia Sercan)

Niciunul dintre poliţişti nu precizează că ar fi vândut vreun bun în ultimul an care Read more

Cel mai mare studio de videochat din Bucuresti face angajari cu contract de artist-interpret!

In ultimii ani, tot mai multe tinere din Romania au recurs la meseria de cam Read more

TJA2015 Premii de 1.000 euro pentru cei mai buni tineri ziarişti

5 premii de 1.000 € pentru articole publicate între 1.01 2014 - 31.08 2015 vor Read more

livestream. masa rotundă Turcescu la JOINt for freedom

Discuţia organizată de Turcescu se va axa pe subiectele din actualitatea românească şi poate fi Read more

Sassu: Adevărul TV se lansează până la sfârșitul anului

Proiectul de televiziune Adevărul TV, pentru care grupul a obținut licență de la CNA acum Read more

Wall Street Journal îşi dezvoltă conţinutul video

Una dintre cele mai prestigioase publicaţii americane, Wall Street Journal, a anunţat o expansiune majoră Read more

Radio GSP iese din online în eter

Emisiunile postului Radio GSP, care acum emite online, se vor auzi și pe frecvențele clasice Read more

YouTube ar putea lansa un canal de jurnalism de investigaţie

Unul dintre giganţii Internetului, YouTube, ia în consideraţie lansarea unui serviciu special dedicat jurnalismului de Read more

China cere eradicarea “cancerului” zvonurilor online

Agentia de stat Xinhua a facut marti apel la site-urile de Internet sa puna capat Read more

Ringier Romania vrea sa faca achizitii in zona digitala

Ringier Romania, compania care editeaza publicatii precum cotidianul Libertatea si revista Unica, este interesat sa Read more

Share