Dragnea: Luni, şedinţă USL. Se discută criticile lui Crin

Share

Cu câteva zile sau ore numai înainte să fie trimis în judecată de DNA şi Guvernul să fie obligat să-i ridice mandatul de viceprim-ministru, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat că luni va avea loc o şedinţă a USL.

De la ora 10.00 dimineaţă, cea mai puternică alianţă de guvernare din România de după căderea comunismului va discuta criticile aduse de liderul PNL Crin Antonescu premierului Victor Ponta, lider PSD, dar şi proiectele mari ale Uniunii, precum Constituţia, regionalizarea şi descentralizarea.

Defapt, subiectele formale, privind proiectele Uniunii, se vor împleti armonios cu cele privind criticile virulente ale lui Crin.

citeşte şi: Vicepremierul Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul referendumului pentru suspendarea președintelui din 2012 (B1 TV)

Întâlnirea nu va fi “una de rutină”, pentru că în ultimul timp “s-au făcut tot felul de afirmaţii în spaţiul public, în care s-au pus sub semnul întrebării câteva din proiectele mari ale USL: regionalizarea, descentralizarea, Constituţia, obiective pe care trebuie să le ducem la capăt”, a declarat Dragnea la B1 Tv.

Noi credem că întâlnirea de luni va fi una foarte intimă, pentru că se va vorbi despre organe, dar şi una extrem de contondentă, pentru că se va lovi în cele despre care se va vorbi.

Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa că luni vor fi lămurite lucrurile în cadrul USL: “Trebuie să lămurim lucrurile. Eu sper că mâine. Sper să nu mai fie nevoie de o altă întâlnire, ca să stabilim direcţia în care mergem, cel puţin în ceea ce priveşte aceste obiective majore”, a spus vicepreşedintele PSD.

Liderul PSD a mai subliniat că USL trebuie să stabilească dacă mai poate fi respectat protocolul şi dacă există “mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart”.

În opinia sa, dacă lucrurile rămân ca în prezent, “USL nu va funcţiona”. Depinde ce înţelege domnul Dragnea prin “a funcţiona”. Ca coaliţie de guvernare USL nu a funcţionat niciodată. A fost un rinocer într-un magazin cu porţelanuri. Singurele momente în care a făcut treabă au fost cele în care nu a făcut nimic. Adică nu s-a mişcat.

Excepţiile sunt atât de rare, încât trebuie căutate cam cum caută orbul lumina, în beci, cu drezina.

Share