home CORUPTIE, POLITICA Dragnea, consemnat în celulă, nu mai are voie la atelierul auto

Dragnea, consemnat în celulă, nu mai are voie la atelierul auto

Share

După interviul underground, mascat în discuţie privată cu o cunoştinţă, treaba se complică pentru infractorul Liviu Dragnea, în Penitenciarul Rahova.

Adina Anghelescu a anunţat la Antena 3 că Liviu Dragnea nu mai are voie să muncească în atelierul auto. Sancţiunea a fost dispusă de conducerea Penitenciarului Rahova, Dragnea i-a păcălit pe cei şefii penitenciarului, în legătură cu interviul acordat postului Realitatea Plus.

„În urmă cu puţin timp, Liviu Dragnea a aflat că i s-a restricţionat dreptul la muncă. Informaţia mi-a fost confirmată de logodnica lui, Irina Tănase, şi de avocata lui, Flavia Todosiu. Această restricţie vine în urma verificărilor făcute de ANP la penitenciar şi se consideră a fi un incident de securitate. Eu m-am uitat pe regulament şi spune că incidentele de securitate sunt dacă există violenţă şi urmează ca sancţiunea să fie mutarea din cameră. În urma interviului dat de Realitatea Plus, Liviu Dragnea a primit această sancţiune.

Avocata Flavia Teodosiu va face demersuri împotriva acestei sancţiuni, pentru că se consideră a fi un abuz, care nu are legătură cu regulamentul şi cu ordinele interioare. Directorul penitenciarului e cel care a aprobat lista cu persoanele cu care ai dreptul să ai contact telefonic, iar el a aprobat cererea jurnalistului de la Realitatea Plus.

Convorbirea s-a desfăşurat online că în cazul în care ar fi existat un incident de securitate sau nu le-ar fi convenit ceva din discuţia pe care au avut-o cei doi, penitenciarul ar fi putut să întrerupă aceasta convorbire, lucru care nu s-a întâmplat. Dar iată că acum Liviu Dragnea are această restricţie la muncă”, a declarat Anghelescu, la Antena 3.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate, în contextul în care presa a relatat că Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, aflat în detenţie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu.

„În completarea informaţiilor privind rezoluţia de analizare a documentelor care au stat la baza acordării unei comunicări online la nivelul unei unităţi subordonate, precizăm faptul că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate în dată de 25.06.2020”, potrivit unei precizări de presă.

ANP anunţa joi că, în contextul informaţiilor din presă care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului.

„În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, menţiona ANP.

Anterior, în cursul zilei de joi, ANP a făcut mai multe precizări cu privire la comunicările online din detenţie, afirmând că acestea se fac cu programare, au caracter confidenţial şi că supravegherea este exclusiv vizuală.

Mai mult, ANP comunica faptul că, de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor deţinuţi.

Citeşte şi
Realitatea a suspendat difuzarea discuției cu infractorul Dragnea

Realitatea a luat ţeapă cu aşa-zisul interviu din cabina celulei penitenciarului infractorului Dragnea, în vestibulul Read more

PSD vrea să o uşuiască pe Mădălina Dobrovolschi de la Realitatea

Enervat după ce s-a scos singur afară din emisiunea "Legile Justiţiei", realizată de Mădălina Dobrovolschi, Read more

Nora Dincă şi Mariana Sberianu au fost trimise de Guşă în şomaj tehnic

Nora Dincă și Mariana Sberianu, două nume cu ani în spate de la Realitatea Plus, Read more

MediaSind somează Realitatea să facă public numărul angajaților în șomaj tehnic

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a luat act de reacția administratorului special al SC Realitatea Read more

Mădălina Dobrovolschi realizează de azi Legile Justiţiei, la Realitatea

Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) se întoarce în televiziune. Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis Read more

Denise Rifai şi-a dat demisia de la Realitatea Plus

Denise Rifai, realizatorul emisiuni "Legile Puterii", din prime time, a anunţat, în cursul acestei zile, Read more

Miron Mitrea, firmă de consultanţă împreună cu băiatul lui Maricel Păcuraru

Fostul ministru al transporturilor în guvernul Năstase, Miron Mitrea, a înființat anul trecut o societate Read more

Oreste preia “Jocuri de putere”, emisiunea lui Rareş Bogdan

Oreste Teodorescu se alătură echipei televiziunii Realitatea Plus. El va fi, începând de duminică, 1 Read more

Realitatea Plus se pesedizează, cu Miron Mitrea şi Anca Alexandrescu

Miron Mitrea, recuperat pe vremea Vioricăi Dăncilă pe post de consultant PSD în campania electorală Read more

Mădălina Mihalache, jurnalista anticorupţie, pleacă la Antena 3

Jurnalista Mădălina Mihalache, acreditată pe PSD, autoare de directuri excelente pe Justiţie, recunoscută pentru atitudinea Read more

Share