home CORUPTIE, POLITICA Dosarul lui Daniel Chiţoiu ajunge în instanţă săptămâna viitoare

Dosarul lui Daniel Chiţoiu ajunge în instanţă săptămâna viitoare

Share

Dosarul în care Daniel Chiţoiu este acuzat de provocarea unui accident mortal va fi trimis în judecată în cursul săptămânii ce urmează, după ce a fost finalizat de procurorii argeşeni.

Fostul demnitar va înfrunta acuzații de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În urma accidentului, două persoane și-au pierdut viața, iar o a treia a fost rănită.

În ceea ce privește partea din anchetă referitoare la internarea lui Chițoiu la Terapie Intensivă, aceasta se va clasa, au mai precizat pentru G4Media sursele citate. Procurorii au cercetat, pe baza documentelor cerute, dacă la spitalul Floreasca din Capitală, unde Daniel Chițoiu a cerut să fie transferat, oficialii s-au făcut vinovați de favorizarea infractorului și dacă internarea la terapie intensivă se impunea și nu au descoperit nici o neregulă.

La dosar, anchetatorii au o expertiză tehnică, în urma căreia s-a ajuns la concluzia că fostul ministru de Finanțe a fost cel care a intrat pe contrasens și a provocat accidentul și una medicala, potrivit căreia supravițuitoarea impactului a avut răni care i-au pus viața în pericol.

Accidentul a avut loc în a doua zi de Crăciun, în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar o rudă a lor a fost atât de grav rănită încât și acum este în spital.

Până acum, Daniel Chițoiu s-a prevalat de dreptul la tăcere la audierile de la Parchet și nici în fața presei nu a făcut declarații.

Share