home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Dragnea. Sentinţa a fost amânată până pe 8 iunie

Dosarul Dragnea. Sentinţa a fost amânată până pe 8 iunie

Share

Decizia judecătorilor de la ÎCCJ în Dosarul Dragnea (dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman): amânarea pronunţării sentinţei pentru 8 iunie. Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman.

Inculpaţi din Dosarul Bombonica îşi recunosc faptele

Dosarul Dragnea, spre sentinţă, Liviu Dragnea în Elveţia

Liderul PSD face până joi o vizită oficială la Berna, în cadrul unui eveniment al Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene. Este contextul în care judecătorii de la ICCJ au decis să amâne pronunțarea sentinței pentru 8 iunie.

Hotărârea a fost luată după ce o parte dintre inculpaţi au depus mai multe concluzii. Instanţa a dat un nou termen pentru a le putea studia. Termenul fixat este cu o zi înaintea unui miting de susţinere pentru premierul Viorica Dăncilă, anunţat recent de PSD.

La ultimul termen de judecată, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre cea medie prevăzută de lege: şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

Fapte concurente cu cele din Dosarul Referendumul

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din Dosarul Referendumul, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc.

Share