Parchetul Militar București s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal, legat de modul de intervenție al pompierilor, la Crevedia.
A fost declanșată urmărirea penală in rem pentru trei presupuse fapte: neluarea și nerespectarea măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă.
Dosar penal pentru şefii pompierilor
Bilanțul victimelor a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.
Dintre acestea, opt victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite (3 cu arsuri, transportate la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca, 4 cu arsuri, transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);
Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din București, cu arsuri și traumatisme.
Citeşte şi: Patronul statiei GPL din Crevedia, fiul primarului PSD din Caracal
Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul privind explozia care a avut loc sâmbătă în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.
„În cauza se efectuează cercetări în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut că urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).
A fost începută cercetarea la față locului, această fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PICCJ.
Citeşte şi: Ponta, prima obrăznicie. Îl pune pe Iohannis lângă Şoşoacă
Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.