home CORUPTIE, POLITICA DNA reîncepe anchetele. Pesedişti, scăpaţi fiecare cum puteţi!

DNA reîncepe anchetele. Pesedişti, scăpaţi fiecare cum puteţi!

Share

Jurnalistul Alex Costache (TVR), specializat pe Justitie, anunta ca procurorii DNA isi vor reincepe in forta activitatea, in scurt timp. Functionarea motoarelor DNA a fost puternic redusa dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Aud ca s-a dat drumu la caini si ca vom avea parte de cazuri spectaculoase in perioada urmatoare!”, a scris Costache pe Facebook.

Procurorul sef intermar al DNA, Calin Nistor, a explicat, pe 12 noiembrie, de ce activitatea procurorilor anticoruptie s-a incetinit atat de mult in ultimii doi ani. El a spus ca institutiile de stat au redus dramatic sesizarile privind acte de coruptie.
”Este esential ca eu, vorbesc ca procuror anticoruptie, sa pot sa deschid un dosar am nevoie de o sesizare. Va pot spune ca m-am uitat pe statistica si in primele 9 luni ale anului 2019 si numarul sesizarilor primite de la organele de control, Curte de Conturi, Corp de Control, ANAF este la doar 25. Avem 25 de sesizari primite in 9 luni de zile, fata de mult, mult mai multe in anii trecuti.

Ori, eu, procuror, ca sa constitui un dosar, trebuie sa fiu sesizat. Mai conteaza si calitatea, ca 60-70% dintre aceste sesizari nu sunt viabile. Nu a confirmat niciun sef de institutie ca are o directiva sa nu mai trimita sesizari la DNA. De altfel, orice institutie, cu atat mai mult acele de control, sunt obligate sa trimita sesizari, daca au gasit nereguli”, a declarat Nistor.

Share