home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA DNA cere 15 ani de închisoare pentru fostul primar Radu Mazăre

DNA cere 15 ani de închisoare pentru fostul primar Radu Mazăre

Share

Un procuror DNA a cerut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, la 15 ani de închisoare.

Radu Mazăre ar fi implicat în retrocedări ilegale, susţine DNA

Totul – în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Un complet de trei judecători de la Instanţa supremă, condus de Ionuţ Matei, a terminat de judecat dosarul retrocedărilor de terenuri, în care apar, printre alţii, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu.

Procurorul de şedinţă a cerut condamnarea lui Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim, limita superioară pentru infracţiunile comise de fostul primar fiind de 15 ani. Procurorul a explicat că, în cazul lui Radu Mazăre, faptele se prescriu în iulie 2023.

Reprezentantul DNA a cerut o pedeapsă orientată spre maxim şi în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar şi condamnarea lui Dragoş Săvulescu.

Radu Mazăre, actant într-un grup infracţional organizat, conform DNA

El a explicat că funcţionari din Primăria Constanţa, membri ai unei comisii de aplicare a Legii 10/2001, au constituit nucleul unui grup infracţional organizat. Acesta a avut ca scop retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia şi Constanţa, care se aflau în domeniul public al statului.

„Membrii acestei comisii au întocmit referate cu conţinut fals cu privire la terenurile ce urmau să fie retrocedate. Terenurile au fost subevaluate şi, prin compensare, suprafeţele atribuite erau de câteva ori mai mari. Legea prevede că plajele sunt în domeniul public şi nu puteau fi retrocedate, însă cu ajutorul unor inculpaţi de la OCPI terenurile au fost intabulate şi trecute în domeniul privat al municipiului Constanţa”, a spus procurorul.

Share