DNA deschide Dosarul Intralot la Ministerul Finanţelor

Share

DNA ridică de la Ministerul Finanţelor documente referitoare la contractul acordat de Loteria Română firmei Intralot, din mandatul Benea.

Contractul a fost acordat firmei Shelter Security, al cărei patron este Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar. Acesta, susţin surse DNA, ar fi produs un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Alin Ionescu a fost audiat la DNA la sfârşitul lunii mai. Surse judiciare declarau că dosarul a fost întocmit pornindu-se de la informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi.

Ancheta vizează contractele încheiate între Loteria Română şi firma greacă Intralot.

Cu o insistenţă demnă de cauze mai bune, Ministerul Finanţelor neagă că la sediul său ar avea loc percheziţii:

DNA nu face percheziţii la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Română. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise.

Loteria Română şi Intralot au început să colaboreze în anul 2003, printr-un contract pe zece ani, care viza jocuri şi servicii suport, care a expirat în luna decembrie a anului 2013. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte adiţionale.

În 2013, Consiliul Concurenţei a amendat cu 16,85 milioane de lei (aproximativ 3,76 milioane de euro) Compania Naţională Loteria Română, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services şi Intracom Holdings pentru înţelegeri anticoncurenţiale.

Conform contractului, care a expirat în anul 2013, Intralot primea 7,5% din încasările totale de la loto, pentru asistenţa tehnică oferită în exploatarea aparaturii electronice.

Share