DNA a deschis 28 de dosare privind administraţiile PSD din Capitală

Share

În pofida aparenţelor, în această perioadă, DNA nu a stat degeaba, ci pare a fi lucrat. Informaţiile privind această chestiune au fost dezvăluite.

Un număr de 28 de dosare care vizează presupuse infracțiuni de corupție, săvârșite de funcționari din cadrul Primăriei Capitalei și a primăriilor de sector, au fost deschise de procurorii DNA în acest an.

“În perioada 01 ianuarie – 08 octombrie 2020, pe rolul DNA – Structura Centrală au fost înregistrate 28 de dosare ce vizează presupuse infracțiuni de corupție (luare și dare de mită, trafic de influență, etc.) și asimilate celor de corupție (abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, etc.) săvârșite de funcționari din cadrul primăriei Capitalei și a primăriilor de sector.

În aceste cauze, în acest moment cercetările se desfășoară doar cu privire la fapta, în rem (care vizează faptele, nu o persoană- n.red)”, comunică DNA, la solicitarea Ziare.com.

Solicitarea a fost făcută după ce procurorul -șef DNA, Crin Bologa, dezvăluia săptămâna trecut că există astfel de dosare în instrumentarea procurorilor anticorupție.

“Există dosare în care se cercetează gestionarea banului public, inclusiv la primăriile de sector și la Primăria Capitalei.

Având în vedere această perioadă a campaniei electorale, nu am vrut să fim folosiți în această lupta electorală și în această perioadă am avut o comunicare publică mai redusă, dar nu și o activitate mai redusă.

Am primit sesizări și de-o parte, și de cealalta a spectrului politic, tocmai pentru a folosi Direcția în această lupta politică, iar noi am încercat cu tact să nu fim implicați și să nu influențăm această lupta politică,” declara Crin Bologa.

În plus, ministrul Finanțelor, Florin Cîţu a postat un anunț, pe pagina personală de Facebook, referitor la controalele făcute la Primăria București.

“Să fie foarte clar pentru toată lumea: primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a anunțat Cîţu.

Cu câteva ore mai devreme, ministrul Finanțelor a anunțat tot pe Facebook că suma totală pe care inspectorii din Ministerul Finanțelor au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

Share