Discursul lui Vladimir Putin este sfârşitul lui Evgheni Prigojin

Share

Discursul susţinut de Vladimir Putin, a cărui înregistrare a fost transmisă aseară, este de facto sfârşitul lui Evgheni Prigojin.

Discursul lui Vladimir Putin, sfârşitul lui Evgheni Prigojin

“Le mulţumesc acelor soldaţi şi comandanţi ai Grupului Wagner care au luat singura decizie corectă – nu au mers la o vărsare de sânge fratricidă, s-au oprit la ultima linie.”

Asta se traduce aşa:

Eraţi în stare să vă duceţi la moarte cu sceleratul de Prigojin. Bine că v-aţi deşteptat la timp şi v-aţi oprti, că vă făceam carne de mici. V-aţi oprit în ultimul moment…

Să trecem peste partea plină cu talaş, despre “patria mamă” şi alte astfel de fonfleuri slabe şi să ne concentrăm pe partea finală.

Citeşte şi: Vladimir Putin vrea să viziteze Turcia. Un CPI, ceva?

“Luptătorii (n.n.: Wagner) vor avea oportunitatea de a continua să servească Rusia, prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte agenţii de aplicare a legii sau de a se întoarce la familie şi prieteni”.

Adică:

Wagner e gata, uitaţi de ei. Puteţi să serviţi Rusia în Armată sau în alte forţe ca Wagner, care bu au călcat pe bec.

De notat că există mai multe wagnere prin Rusia. Unul e fondat chiar de ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

Evident, cineva va trebui să facă “treaba murdară” în cel puţin patru state din Africa, Cuba şi eventual Venezuela. Aceşti mercenari vor fi folosiţi în continuare, chiar dacă pe ei nu va mai scrie Wagner, ci Strauss, Schubert sau altfel.

Citeşte şi: Vladimir Putin insistă că Ucraina nu a existat până la URSS

”Cine vrea, poate merge în Belarus”, a adăugat Putin. Adică:

Dacă vreţi, n-aveţi decât, duceţi-vă după Prigojin. O faceţi pe riscul vostru.

Bine de subliniat: în tot timpul discursului, Putin nu a pomenit nici măcar o singură dată numele lui Prigojin. Posibil că nici nu mai există.

De fapt, cine e acest Prigojin? Nimeni. Poate că a fost dizolvat, ori poate că un glonţ rătăcit l-a găsit. Binecunoscute sunt căile Rusiei.

Vladimir Putin încearcă acum să dea dovezi că este puternic, dar deja fisura e făcută şi s-a transformat în crevasă. Zilele sale sunt numărate. Stratosul din jurul său a simţit miros de sânge.

Share