home CORUPTIE, POLITICA Din decembrie, urmează schimbări majore la CCR şi Avocatul Poporului

Din decembrie, urmează schimbări majore la CCR şi Avocatul Poporului

Share

Liberalii promit că, dacă vor avea majoritatea parlamentară necesară, vor reforma din temelii CCR şi vor schimba Avocatul Poporului.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat că Curtea Constituţională a României (CCR) a devenit un fel de Dumnezeu şi va fi reformată.

„CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Năstase. Până la Adrian Năstase, deciziile CCR puteau fi cenzurate de două treimi din Parlamentul României. În urma acestei modificări, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care de foarte multe ori a legiferat peste Parlamentul României.

Pentru a rezolva această problemă, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constituţiei României şi modificarea modului de numire a judecătorilor la CCR”, a spus Florin Roman.

Liberalul a mai afirmat despre CCR că este, în mare parte, o anexă a PSD. „Dacă vom avea majoritatea necesară, am spus că vom reforma CCR care, din păcate, nu mai este a României, este, în mare parte, o anexă a PSD”, a declarat liberalul.

Florin Roman a mai spus că şi Avocatul Poporului, Renate Weber, ar urma să fie schimbat.

„Din punctul nostru de vedere, Renate Weber nu mai reprezintă interesele poporului român. Renate Weber este ‘avocatul’ PSD şi, imediat după alegerile din decembrie, când vom prelua majoritatea parlamentară, o vom revoca din funcţie pe doamna Renate Weber”, a declarat deputatul PNL.

Share