home CORUPTIE, POLITICA Baronii PSD îl lucrează pe Ciorcel Malacu’, de-i sfârâie măselele

Baronii PSD îl lucrează pe Ciorcel Malacu’, de-i sfârâie măselele

Share

Ce i se va întâmpla în următoarele două luni, în PSD, lui Marcel Ciolacu, va fi o cădere cu zgomot, susţin surse politice.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat că moţiunea de cenzură iniţiată de către PSD nu va trece şi că electoratul va sancţiona acest act de iresponsabilitate.

“Astăzi (joi – n.r.), am avut Birourile permanente reunite. În cadrul Birourilor permanente reunite, împreună cu colegii de la USR, am propus ca aceasta moţiune să fie amânată la dezbatere şi vot final, întrucât, aşa cum ştiţi, Grupul PNL şi Guvernul au atacat la CCR decizia PSD, pe care noi o considerăm total, total nepotrivită în perioada dificilă în care ne aflăm.

PSD înseamnă iresponsabilitate. Nu poţi ca în plină pandemie, în plină criză sanitară, urmată de o criză economică, să încerci să arunci tara în instabilitate politică doar pentru jocuri interne în interiorul PSD”, a declarat Florin Roman.

Liberalul s-a arătat convins că electoratul “va sancţiona acest act de iresponsabilitate”. Roman a spus că, deşi propunerea de amânare a dezbaterii moţiunii a fost respinsă, în cadrul Birourilor permanente reunite, cu 12 la 8, moţiunea nu va trece la votul în plenul reunit.

“Cu toate astea, moţiunea nu va trece şi, practic, Marcel Ciolacu este prins în jocul baronilor PSD care vor ca aceasta moţiune să pice. Vor avea rezultate proaste după alegerile locale şi este foarte probabil că din octombrie să ne aşteptăm la un Congres extraordinar din partea PSD, care să-l schimbe pe Ciolacu proaspăt ales preşedinte al PSD”, a mai spus Florin Roman.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată “Guvernul PNL de la pandemie la pande-mita generalizată” să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14:00.

Share