Deutsche Welle scrie despre demonizarea lui Clotilde Armand

Share

Jurnalistul Petre Iancu a publicat pe site-ul Deutsche Welle o amplă analiză, despre lupta pe care Clotilde Armand o duce cu mafia.

„Știm ce a pățit Monica Macovei. Știm cum a fost lucrată Laura Codruța Kovesi. Mai nou, vedem demonizarea căreia îi cade zilnic victimă Clotilde Armand, membră USR care, ca edil al sectorului 1 Bucureșți nu vrea, în ruptul capului, să accepte să i se mai bage cetățeanului mâna cleptocrată în buzunar”, a scris Iancu.

„Şobolănimea aciuată în centrul Bucureștiului ar fi făcut, se spune, ”prima victimă”: un tânăr mușcat de picior. Ce ne facem însă cu mușcăturile mai vechi rupând din mădularele României și ale reformei?

Potrivit pesedistului Dan Tudorache, ‘tandemul Clotilde Armand – Nicușor Dan dăunează grav sănătățîi. Aseară, şobolănimea aciuată în centrul Bucureștiului a făcut deja prima victimă: un tânăr a fost mușcat de picior, în fața reședinței sale din zona Piața Română…Nu e de mirare, având în vedere ritmul în care se înmulțesc, în condițiile în care Nicușor Dan îi ocrotește (serviciul de deratizare al PMB este pe butuci), iar Madam Armand îi hrănește de luni bune cu gunoi…’

Nu doar adversarul ei politic direct o condamnă fără drept de apel. Ci și unii din alegătorii ei și ai schimbării, care nu mai au răbdare s-o urmeze și să-i aștepte victoria. Pe drept? Sau dimpotrivă?

Raportarea la Clotilde Armand a politicienilor PSD, a presei arondate cleptocratiei și chiar a multor cetățeni oneșți e tipică pentru ce se petrece în România când un politician chiar încearcă, împotriva rezistențelor mafiei, să propună reforma și s-o impună. Cazul ei și al altora e edificator. Cum și noi ne cunoaștem bine. Ce ne place să ne filmăm în marea de protestatari cu telefoane iluminând bezna nopțîi și a mafiei românești în Piața Victoriei. Ce ne satisface să perorăm despre reforme. Ce ne mai încântă să le cerem cu voce tunătoare. Dar vai de steaua celor care chiar le fac. Cum iau taurul de coarne încep să ni se pară malodoranţi fiindcă, luptând cu gunoiul mafiot, ne provoacă senzațîi olfactive neplăcute. Cum, noi să suferim? Noi să tragem ponoasele? Dar de ce nu se descurcă?

Unde-i le deșteptăciunea de politicieni? De ce nu fac compromisuri?

De ce alțîi se descurcă? Iată, în România, verdictul sugerat de sistem și aplicat de mass-media arondate, precum și de clasa politică pe care presa vândută o susține în interesul oligarhiei care patronează televiziunile, pecetluind trista soartă a oamenilor politici care chiar încearcă, împotriva asârnatei opozițîi a cleptocraţiei, ce se teme să-și piardă puterea, influența și sursele de profit, să se ia în piept cu hoțîi. Vai, deci, de ei, cei care, în România controlată încă, în parte, de oștirea ‘securicilor’, mafioților și hoților, chiar încearcă să pună sistematic osul la munca grea de a curăţa grajdurile lui Augias și de a asana statul de marea și mica lui corupție.

Știm ce a pățit Monica Macovei. Știm cum a fost lucrată Laura Codruța Kovesi. Mai nou, vedem demonizarea căreia îi cade zilnic victimă Clotilde Armand, membră USR care, ca edil al sectorului 1 Bucureșți nu vrea, în ruptul capului, să accepte să i se mai bage cetățeanului mâna cleptocrată în buzunar.

Abia instalată în funcție, ea a început să se bată cu dinozaurii pesedismului și uselismului etern. Mafia a început prin a-i contesta vehement și cu mijloace nu tocmai în regulă victoria în alegeri, apoi a transformat-o, prin intermediul deșeurilor neridicate din sector, din parcuri, de pe străzi și din coșurile lor de gunoi, în ținta oprobriului public și în sac de box mediatic”.

Analiza lui Petre Iancu continuă, detaliat. Mai aducem un argument de cu totul altă factură, în sprijinul spuselor acestuia: căutaţi poze cu Clotilde Armand, pe Internet.

Majoritatea lor parcă sunt făcute de pozeuri care se străduiesc să o portretizeze ca fiind ba jîmbată, ba mereu isterică – precum poza featured la această postare, ba pusă în continuu pe harţă, ba nebună de-a dreptul.

Asta e imaginea ce i se construieşte de către mass-media.

Share