home ECONOMIE Despre alegerea firmei de contabilitate – cum trebuie făcută selecția

Despre alegerea firmei de contabilitate – cum trebuie făcută selecția

Share

Orice business, indiferent de cât de mic sau mare ar fi, trebuie să respecte cadrul legal, iar acest lucru nu poate fi realizat decât prin angajarea unui contabil sau prin externalizarea serviciilor de contabilitate către o firmă specializata în acest sens. Cea de-a doua opțiune pare să fie ceva mai atractivă în majoritatea cazurilor, întrucât reușește să eficientizeze din costuri, acesta fiind însă doar unul dintre avantaje.

În rândul administratorilor sau proprietarilor de business-uri apare însă o dilemă referitoare la cum poate fi aleasă inspirat firma de contabilitate potrivită. Există astfel o serie de criterii care trebuie avute în vedere la o astfel de alegere, întrucât partea financiară și contabilă este esențială pentru o dezvoltare sustenabilă a oricărui business. Iată câteva repere în baza cărora poate fi făcută o selecție corespunzătoare:

  • Experiența

Acesta este probabil unul dintre cei mai importanți factori care vor influența decizia de a contracta serviciile unei anumite firme de contabilitate. Ca de fiecare dată, experiența în domeniu își spune cuvântul, chiar dacă și un contabil aflat la început de drum poate să stăpânească foarte bine ceea ce are de făcut. Cu toate acestea, o firmă de contabilitate care are în spate mai mulți ani de experiență are un portofoliu mai bogat de clienți și cunoștințele necesare pentru a gestiona într-o manieră eficientă tot ceea ce ține de aspectele contabile și financiare ale firmei.

  • Specializare pe arii de activitate diverse

În continuarea ideii menționate anterior, alegerea unei firme de contabilitate care deține un portofoliu vast de clienți este una inspirată. Cu cât ariile de activitate pentru care oferă servicii de contabilitate sunt mai diverse, cu atât mai mult se vor descurca profesioniștii în a soluționa orice aspecte legate de un anumit tip de business.

  • Comunicare eficientă, indiferent de situație

Se spune că un contabil bun nu este doar un angajat, ci un real partener în care proprietarul afacerii își pune toată încrederea. Firma de contabilitate aleasă va trebui să pună la dispoziție un asemenea specialist, care să ajute atunci când vine vorba de luarea unor decizii importante, cunoscând situația efectivă a business-ului pentru a soluționa cât mai eficient orice situații apărute.

  • Recomandări de la alți clienți/parteneri

În zilele noastre este destul de ușor să afli informații și referințe legate de seriozitatea sau integritatea unei firme. Indiferent dacă este vorba despre recomandări directe, de la colaboratori curenți sau trecuți, ori de testimoniale și review-uri oferite de clienți în mediul online, astfel de informații pot fi ușor identificate, pentru a lua o decizie cât mai inspirată.

  • Tarifele practicate

Deși o regulă generală spune că prețul nu trebuie să primeze la luarea unei decizii, ci calitatea produselor/serviciilor, acest lucru nu înseamnă că tarifele plătite pentru serviciile de contabilitate trebuie să fie exagerate. Prețul plătit trebuie să fie unul rezonabil, stabilit de comun acord cu firma de contabilitate, pentru a putea fi suportat având în vedere condițiile economice și situația financiară a firmei-client. De regulă, tarifele serviciilor prestate de firma de contabilitate se calculează având în vedere complexitatea acestora, volumul de acte necesar a fi întocmite și gestionate, dar și cifra de afaceri sau numărul de salariați.

Cu ajutorul acestor criterii selecția firmei de contabilitate nu mai reprezintă o provocare de netrecut. Dacă încă mai există dubii în ceea ce privește angajarea unui contabil sau contractarea de servicii de contabilitate de la o firmă specializată, iată și câteva argumente în favoarea celei de-a doua opțiuni.

– firma de contabilitate deține specialiști pe arii diverse, în timp ce un singur contabil angajat al societății poate la un moment dat să fie depășit de situație sau supraaglomerat;

– firma de contabilitate poate să ofere și servicii de reprezentare a societăților în fața organelor de control și a instituțiilor statului, ceea ce constituie un avantaj;

– consultanța oferită de o firmă de contabilitate este imparțială și obiectivă, în timp ce un contabil angajat al firmei ar putea lua unele decizii subiective, involuntar.

Ca de fiecare dată, apelul la profesioniști rămâne o opțiune viabilă. Cei interesați de o firmă de contabilitate care oferă servicii profesionale și diverse pot să acceseze website-ul Contabilitate-Suceava.com

Citeşte şi
Liviu Dragnea a făcut Contabilitate la o facultate care nu exista

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a început în 1999 cursurile unei facultăţi de contabilitate din Alexandria

Wilson Consulting Group si Wilson Publishing House ofera servicii de coaching, publicare de carte, management, HR, contabilitate

O echipă de entuziaşti (coach-i, filologi, scriitori, manageri, oameni specializati pe resurse umane, financiar, contabilitate

Alexandru Cumpănaşu a pierdut la scor în oraşul natal, Caracal

Alexandru Cumpănaşu, candidatul care și-a construit toată campania pe tragedia celor două fete ucise, s-a

Dăncilă: Scopul PSD este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut

Dăncilă a comis o nouă gafă, declarând că scopul partidului pe care îl conduce este

Dăncilă: Nu vreau să fiu comisar pentru că o să fiu preşedinte!

Viorica Dăncilă a negat vehement informatiile ca intentioaneaza sa preia postul de comisar european din partea

PSD încearcă să falsifice alegerile aservind Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS)

Cu cinism, PSD profită de tragedia de la Caracal, încercând să ia sub control Serviciul

Dăncilă, altă gafă, vrea altă alternativă la softul antifraudă

Dăncilă vrea „o altă alternativă” la softul antifraudă, pentru alegerile prezidențiale. Altă alternativă este un

Opoziţia nu trebuie să ia puterea acum. Numai după alegeri

Dacă Opoziţia ajunge la putere acum, va pierde alegerile legislative de anul viitor şi va

Ambasada Danemarcei trolează fin PSD-ALDE, de europarlamentare

Ambasada Danemarcei trolează subtil PSD-ALDE, cu ocazia alegerilor europarlamentare:„Va fi o duminică fierbinte.Şi după?Posibil să

Bunica anti-PSD face furori şi trafic de excepţie pe Internet

Bunica anti-PSD face furori pe Internet şi se apropie de 3 milioane de vizualizări, după

Share