home EVENIMENT De un deceniu şi jumătate, ucigaşul lui Gheorghe Ursu face arest la domiciliu

De un deceniu şi jumătate, ucigaşul lui Gheorghe Ursu face arest la domiciliu

Share

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat din nou, cu un an, executarea pedepsei în cazul fostului şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, informează jurnalistul Ionel Stoica.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este vorba despre colonelul (r) Tudor Stănică (82 de ani), condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu.

Tudor Stănică a fost condamnat definitiv pe 10 octombrie 2003, dar fostul miliţian a stat după gratii doar aproximativ un an. Apoi, în ultimii 15 ani, fostul colonel de Miliţie a susţinut că este grav bolnav, a adus acte medicale şi a cerut să nu execute pedeapsa în penitenciar.

În timpul procesului, magistratul dispune analizarea cazului de către o comisie de medici de la INML, care confirmă starea gravă de sănătate a fostului miliţian. Aşa că, de fiecare dată, judecătorii au întrerupt executarea pedepsei.

“Admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulate de petentul condamnat Tudor Stănică.

Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii de 10 ani aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr.49/14 iulie 2003 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 4403/2003 a Curţii Supreme de Justiţie pe o durată de 1 an începând cu data de 12 aprilie 2020 (dată la care expira întreruperea executării pedepsei dispuse anterior prin sentinţa penală nr.27/F/6.02.2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală),” este minuta Curţii de Apel Bucureşti, din 15 ianuarie 2020.

Hotărârea nu este definitivă.

Obligaţiile

Tudor Stănică trebuie să respecte mai multe obligaţii:
– Să nu depăşească teritoriul României;
– Să ia legătura cu organul de poliţie în a cărui raza teritorială domiciliază în trei zile de la rămânerea definitivă a prezenţei hotărâri pentru a fi luat în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanenta, precum şi să se prezinte la instanţă de executare ori de câte ori este chemat;
– Să nu-şi schimbe locuinţă fără încuviinţarea instanţei – Curtea de Apel Bucureşti – Secţia ÎI Penală;
– Să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme;
– Să se prezinte de îndată la unitatea sanitară la care urmează să facă tratamentul.

Share