De ce este o idee buna sa amenajezi peretii interiori cu piatra decorativa

Share

Atunci când iți activezi imaginația și designerul interior în timpul renovării unui apartament, un simplu tapet nu mai este suficient pentru a face camerele confortabile și originale.

Din ce în ce mai mult, în acest scop sunt folosite și alte materiale, printre care se numără și piatra decorativă. Cu ajutorul acesteia, poți face un interior mai modern, precum și să-i dai un stil antic.

În acest articol vei afla ce este o piatră decorativă și cum să o alegi, precum și unele dintre nuanțele care sunt utile atunci când cumperi.

Ce este piatra decorativă

În ultimii ani, toată lumea este foarte favorabilă respectării mediului și apropierii vizuale de natură în interior. Pe piață au început să apară materiale care imită materialele naturale, dar fabricate din materii prime mai ieftine, care sunt mult mai bune și mai fiabile în manipulare. Acest lucru este valabil și pentru piatra decorativă – este mult mai ușoară decât omologii naturali, rezistenta la deteriorări fizice, umiditate și abraziune uscată, și chiar tolerează ciupercile și alte microorganisme.

Piatra decorativă este alcătuită din plăci plate sau panouri similare cu diferite materiale. Unele imită o suprafață de granit, altele o cărămidă albă sau roșie simplă, care este foarte populară în apartamentele de tip loft. Panourile sunt fixate pe perete cu adeziv pentru plăci sau cuie lichide.

O astfel de placare este realizată din diferite tipuri de materiale, dar cel mai frecvent din beton.

Plăcile din beton au un aspect solid și sunt extrem de rezistente la deteriorări. Acestea cântăresc foarte mult, așa că trebuie să vă asigurați că peretele este capabil să reziste la sarcină. 

Particularitățile piatrei decorative în interior

Prin ea însăși, piatra decorativă nu poate înnobila designul, iar atunci când alegi o astfel de finisare a pereților, trebuie să iei în considerare și alte nuanțe.

  • Lumina

Pentru un perete decorativ din piatră, ai nevoie de o iluminare bună. În timpul renovării, cel mai bine este să instalezi iluminat suplimentar și lămpi de perete. Textura pietrei va face ca corpurile de iluminat să evidențieze toate proeminențele și să facă acoperirea mai voluminoasă din punct de vedere vizual, iar acestea o vor face să strălucească cu toate culorile pietrei.

  • Prezența plantelor

Piatra decorativă se combină foarte bine cu toate tipurile de plante, astfel încât arbuștii de lux și vița de vie cățărătoare de pe pereți completează perfect interiorul.

  • Șemineul

Dacă intenționezi să instalezi un șemineu în casa, pietrele decorative sunt ideale pentru acest design.

Alege piatra decorativă si folosește-o pentru a face atractiv și original interiorul apartamentului, casei sau biroului tău, și nu vei regreta!

Share