EscKaz.com: In spatele pseudonimului David Bryan e Biondo?

Share

Kazahii de la website-ul esckaz.com arunca bomba: in spatele “anonimului” David Bryan, care ar fi placut mult juriului, dar, fatalitate, nu este roman, s-ar afla cei de la Biondo! Mihai Traistariu asa sustine!

De ce l-au lasat sa se inscrie? Nu trebuie concurentii-interpreti sa depuna declaratii pe proprie raspundere ca sunt romani?

Trecem deocamdata peste faptul ca noi cunoastem un muzician consacrat global, numit tot David Bryan, keyboardist si membru fondator al grupului Bon Jovi.

Secretomania celor care organizeaza anul acesta Eurovision Romania nu ne ingaduie deocamdata sa aflam cum arata acest David Bryan de la Eurovision si nu credem ca juriul preselectiei a avut ghinionul sa respinga chiar un astfel de mare star. Credem altceva, dar inca nu avem probe ca asa stau lucrurile. Tineti aproape!

Ar fi o demonstratie prea din scurt a incompetentei celor care au intocmit acest Regulament stupid, ce nu le permite strainilor sa concureze.

Totusi, dand cautare David Bryan + Eurovision pe Google, ajungem la un rezultat de pe website-ul Eurovision Song Contest Kazahstan, EscKaz, pe care l-am tradus in engleza aici si rezulta urmatorul text in romana:

Un juriu din 11 experti a ales 16 piese pentru finala (n.n.: romaneasca): Titus Andrei (presedinte), Sanda Cepraga, Alexandru Catalan, Andrei Kerestely, Dana Dorian, Cornel Fugaru, Calin Geambasu, Dida Dragan, Adrian Despot, Andrei Partos, Horia Romanescu.

Desi numarul cerut de piese pentru finala ar fi trebuit sa fie 15, juriul a decis sa permita participarea a 16 piese, dupa ce piesele de pe locurile 14-16 au avut egalitate de puncte.

Mai multor compozitori li s-a recomandat sa inlocuiasca interpretii pentru finala, printre care un anume “David Brian”, care pare a fi un pseudonim pentru piesa cu care ar fi trebuit sa participe grupul suedez Biondo, pentru un cantec anterior propus lui Mihai Traistariu.

Mihai Traistariu a primit deja o solicitare de a participa ca inlocuitor al interpretului unuia dintre cantecele dedicate memoriei lui Michael Jackson, care s-a calificat pentru finala.

Cine nu a ajuns in finala

Printre melodiile care nu au ajuns in finala se afla cele interpretate de Blaxy Girls, RedBlonde, Jernej Dermota, Celia, Mihai Bajinaru, Cristina Stroe, A-Quattro si David Deejay s.a.m.d..

Cantecul “Tu poti schimba”, interpretat de Marcel Pavel si Proconsul, a fost descalificat pentru incalcarea Regulamentului.

NOTA: intertitlul ne apartine.

Share