Darius Vâlcov, șase ani și jumătate de închisoare cu executare

Share

Darius Vâlcov este tot mai aproape de puşcărie. Tribunalul Dolj l-a condamnat, în primă instanță, în calitate de fost primar al Slatinei, la 6 ani și jumătate de închisoare, într-un dosar de corupție.

Vâlcov poate ataca decizia. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la Darius Vâlcov a sumei de 4.296.270 de lei.

Fostul primar al Slatinei a fost condamnat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt (detalii aici).

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA.

Într-un alt dosar penal, al treilea, Vâlcov a primit 8 ani de detenție efectivă, pe 8 februarie 2018. Un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a găsit vinovat pentru o mită de 6,2 milioane de lei.

Apelul în acest caz a fost suspendat, până la o decizie a Curții de Justiție a UE, privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a deciziei CCR, privind nelegala constituire a completurilor de 3 judecători, de la Înalta Curte.

Share