home CORUPTIE, POLITICA Darius Vâlcov are aceleaşi drepturi ca oricine, susţine Călin Popescu Tăriceanu

Darius Vâlcov are aceleaşi drepturi ca oricine, susţine Călin Popescu Tăriceanu

Share

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, are aceleaşi drepturi ca orice cetăţean până la sentinţa definitivă. Este punctul de veere al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Întrebările privind prezenţa lui Vâlcov în Guvern au apărut după ce acesta a fost condamnat în primă instanţă într-un dosar instrumentat de DNA.

Darius Vâlcov, orbit de franc, a redescoperit electorata

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Sinaia. Aici, a avut loc Şcoala de iarnă a TLDE. Vă daţi seama ce prostii le bagă-n cap omul acesta puştilor? De exemplu, referindu-se la oportunitatea menţinerii lui Darius Vâlcov în aparatul guvernamental.

Darius Vâlcov şi mutilarea tăriceniană a realităţii

Tăriceanu susţine că, până la o decizie definitivă a instanţei, acesta are aceleaşi drepturi ca orice cetăţean:

Până la condamnarea definitivă, domnul Vâlcov are aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean. Din acest punct de vedere, vă pot spune mai departe că este o problemă care ţine şi de el şi de primul ministru şi trebuie să o trateze persoanele la care m-am referit.

, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE. Vâlcov a fost condamnat de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

Darius Vâlcov şi prezumpţia de nevinovăţie

Starea Presei a eplicat de mai multe ori cum funcţionează prezumpţia de nevinovăţie în statul democratic. În faţa instanţei de judecată, se prezumă că Darius Vâlcov, ca orice acuzat, este nevinovat. Judecătorul trebuie să fie obiectivi şi să analizeze probele cu celeritate şi corectiturine.

În faţa opiniei publice, Vâlcov, ca orice alt cetăţean al unui stat democratic, este prezumat vinovat sau nevinovat după cum se comportă el şi cei ce îi iau apărarea, îl protejează, îl promovează etc. De exemplu, dacă Vâlcov se retrăgea igienic din viaţa publică, puteam presupune că este nevinovat.

La fel, dacă este promovat agresiv de către liderii PSD-ALDE, întru sfidare, ostentativ, aceasta ridică semne de întrebare. Opinia publică, asemeni şi presa, au dreptul să îşi pună semne de întrebare. Nu cumva acest om se ştie vinovat, dacă el şi cei care îl apără îi susţin nevinovăţia şi îl susţin într-o funcţie publică, compromiţând cabinetul unui stat membru UE?

De ce aşa? Pentru că opinia publică, asemeni presei, are dreptul să aibă o părere personală despre orice om. Nu să repete, ca robotul, “funcţionează prezumpţia de nevinovăţie funcţionează prezumpţia de nevinovăţie funcţionează prezumpţia de nevinovăţie”, cum ar dori unii.

Share