Darius Vâlcov, achitat într-un dosar de instigare la luare de mită, primă instanţă

Share

Darius Vâlcov, fost ministru dragnist al Finanţelor Publice, a fost achitat de Tribunalul Gorj, în primă instanţă, pentru acuzaţia de instigare la dare şi luare de mită.

Alţi trei inculpaţi judecaţi în acest dosar au fost achitaţi. Vâlcov a fost achitat în baza articolului 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penală – fapta nu este prevăzută de legea penală.

Judecătorii au decis ridicarea sechestrelor puse în acest caz, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Acesta este un dosar mai puţin mediatizat în care este judecat Darius Vâlcov. Săptămâna aceasta, el a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Decizia a fost dată de Tribunalul Dolj şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Cel mai cunoscut dosar al lui Darius Vâlcov este cel în care a fost condamnat de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare, pentru corupţie.

Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Share