home CORUPTIE, POLITICA Dan Cristian Popescu ar candida pentru PSD, la Sector 2

Dan Cristian Popescu ar candida pentru PSD, la Sector 2

Share

După ce a rămas fără sigla PNL, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, face ce spunea înainte că este el cu adevărat, conform USR.

Gabriela Firea (PSD) a postat pe Facebook fotografii de la o întâlnire pe care a avut-o cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu (PNL).

Este semnalul că Popescu va candida pentru PSD, la Primăria Sector 2, după ce USR a reuşit să împiedice candidatura acestuia din partea „Alianţei pentru Bucureşti”.

„În timp ce liderii unor partide au pierdut săptămâni întregi în negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste şi posturi în administraţie, eu am continuat să-mi dedic timpul lucrurilor care contează cu adevărat pentru oameni, care le fac viaţa mai bună sau mai uşoară.

M-am întâlnit azi cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, cu care am avut o discuţie aplicată despre o serie de proiecte benefice pentru bucureşteni”, a anunţat Firea.

La scurt timp după acest mesaj, surse din PSD au anunţat că partidul a renunţat să îl mai susţină pe Neculai Ontanu pentru Primăria Sectorului 2, urmând să îl preia pe Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu, membru PNL, a încercat să obţină susţinerea „Alianţei pentru Bucureşti” la Primăria Sector 2, însă USR s-a împotrivit, acuzându-l pe acesta de blat cu PSD.

Popescu a anunţat că va candida la Primăria Sectorului 2, urmând să negocieze cu partidele care sunt dispuse să îi ofere susţinere sau să se înscrie independent în cursa electorală.

„Proiectul meu politic este legat de Sectorul 2, de cetăţenii din Sectorul 2 şi de proiectele pe care le-am început aici şi pe care vreau să le continuu. Mi-aş fi dorit să fiu astăzi susţinut de partidul pentru care am depus efort politic, pentru care am candidat şi în 2016, dar care astăzi a ales să nu aibă un candidat pentru Sectorul 2. A fost o negociere politică pe care, personal, nu am înţeles-o, dar nu am cum să nu ţin cont de ea. În această situaţie, sunt obligat că candidez pentru Primăria Sectorului 2, pentru că dacă nu aş candida, fostul primar Neculai Ontanu ar deveni din nou primarul Sectorului 2”, a explicat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia sa, Neculai Ontanu a făcut foarte multe lucruri reprobabile în calitate de primar, sute de hectare de teren fiind retrocedate în condiţii ciudate, suspecte sau chiar ilegale.

„Dacă nu aş face acest lucru, pentru care sunt dispus să negociez cu oricine doreşte să mă susţină, domnul Ontanu ar ajunge primar şi acest lucru ar face să ducă Sectorul 2 cu 20 de ani în urmă, în anul 2000, atunci când dânsul a devenit primar. Sacrificiul pe care sunt dispus să îl fac, să candidez chiar şi independent – dacă nu voi găsi susţinere pentru proiectele mele – este legat de continuarea acestor proiecte. Este miza mea politică şi aceasta mă obliga să candidez, chiar şi independent. Dacă sunt partide care vor să mă susţină, voi intra în discuţii cu acestea în zilele următoare”, a afirmat Popescu.

El s-a declarat convins că, alături de Ontanu, reprezintă singurul candidat cu şanse de reuşită în alegeri.

„În Sectorul 2, orice vot care nu merge către mine este un vot către domnul Ontanu. Suntem, practic, singurele persoane care pot câştiga această primărie, singurele persoane care au notorietatea necesară. Fiecare, în schimb, cu modul lui de a vedea lucrurile. Eu am început proiecte legate de şcoli, de digitalizare, legate de parcuri mai frumoase, legate de educaţie, legate de un parc în această zonă, de dimensiunea Herăstrăului. Am proiecte legate de termoficare. Proiectele mele vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor Sectorului 2 şi dezvoltarea durabilă a acestui sector. Este tot ceea ce contează în acest moment”, a susţinut Dan Cristian Popescu.

Share