home EVENIMENT, POLITICA Dan Barna e favorit să ajungă în turul doi, cu Klaus Iohannis

Dan Barna e favorit să ajungă în turul doi, cu Klaus Iohannis

Share

Dan Barna este favorit să ajungă în finală cu Klaus Iohannis. Singura condiție este ca peste opt milioane de votanți să se prezite la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

PSD, învins de două ori în parlament, atât la moțiune cât și la învestire, a ajuns umbra partidului care a câștigat alegerile din 2016.

Întreaga campanie electorală a Vioricăi Dăncilă e deraiată. Impactul înfrângerii se va vedea la urne, conform unor surse din interiorul formațiunii.

Mulți pesediști cred că Dăncilă nu va reuși să ajungă în turul doi. Mobilizarea primarilor va fi greu de realizat în condițiile în care aceștia depind exclusiv de resursele ce vin de la centru.

“Intrăm în linie dreaptă pentru un moment esențial al democrației românești. Pentru prima oară doi candidați de centru-dreapta au o șansă reală în a-și disputa turul doi al alegerilor prezidențiale. Ne-au trebuit 30 de ani ca să ajungem aici”, a scris Dan Barna într-un mesaj publicat pe Facebook.

De asemenea, în mai multe discursuri ținute de Klaus Iohannis în aceste zile regăsim aceeași temă: posibilitatea, în premieră de a scoate PSD de pe scena publică.

“A venit vremea să scăpăm de pesedism și de coșmarurile trecutului. Pesedism e când fondatoarele unui spital sunt atacate viguros pentru că fac o faptă bună. Pesedism e când inflația crește iar bugetul este devalizat de clientela de partid. Pesedism este când oamenii preferă să plece și să abandoneze speranța. Pesedism este când crezi că vorbitorii de limbi străine sunt mai puțin patrioți. Ăsta e pesedism și noi o să îi punem capăt cu armele decenței, inteligenței și ale bunului simț”, a mai adăugat candidatul USR-PLUS.

Într-adevăr, alegeri prezidențiale fără Dăncilă în finală înseamnă o lovitură puternică pentru PSD și compromiterea șanselor de a reveni în alegerile locale și cele generale.

Dan Barna nu este o amenințare pentru Iohannis. Niciun candidat la președinție nu poate pune în pericol cel de-al doilea mandat al actualului președinte. Așa că, Iohannis se gândește la alegerile locale și la cele generale din 2020.

O marginalizare a PSD înseamnă posibilitatea formării unei alianțe puternice, care să câștige masiv în ambele rânduri de alegeri.

“În ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD. Nu este niciun secret și o spun direct și pe față. Această schimbare care s-a produs astăzi, care s-a finalizat astăzi cu succes este încununarea unei lupte de uzură duse în ultimii trei ani de mine împreună cu opoziția parlamentară și a fost încununată de succes. Însă acest succes, trebuie să fim conștienți, este un succes indus de voința populară. La europarlamentare s-a văzut o schimbare a atitudinii în rândul românilor”, a declarat Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului pentru noul executiv.

E important de remarcat faptul că Iohannis face referire la meritele întregii opoziții din parlament în ce privește lupta politică cu PSD.

În barometrul de opinie IMAS-EuropaFM, Mircea Diaconu, Dan Barna și Viorica Dăncilă erau despărțiți de câteva procente, aflându-se în marja de eroare a sondajului.

O prezență la urne asemănătoare cu cea de la alegerile europarlamentare, adică în jur de 8,5 milioane de alegători, oferă prima șansă lui Dan Barna de a intra în finală cu Klaus Iohannis.

În 2014, prezența la urne la primul tur al alegerilor prezidențiale a fost de 9,7 milioane de alegători. De această dată, faptul că Iohannis e marele favorit va demobiliza o parte din electorat.

Citeşte şi
Preşedintele Klaus Iohannis a obţinut, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cel mai bun scor
Un nou derapaj al presedintelui PSD Cluj, Liviu Alexa. Acesta l-a acuzat de „nazism” pe
Presedintele Klaus Iohannis va participa azi, de la 17.00, la manifestarile dedicate Zilei Armatei, la
Prima dezbatere electorala la care a participat Alexandru Cumpănaşu s-a lasat cu scandal. Invitat la
Premierul demis Viorica Dăncilă îl cheamă pe preşedintele Klaus Iohannis să aibă o confruntare unu-la-unu.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PNL se află în plin război cu PSD şi
Pierderea guvernării chiar și în ipoteza eșecului moțiunii de cenzură este un scenariu de lucru
Bogdan Chirieac a declarat ca sansele lui Klaus Iohannis de a intra in turul doi
Dana Gârbovan a lansat noi atacuri la adresa președintelui. Atacurile acesteia au fost în linie
Nu am putut să cred că voi scrie vreodată despre Diversiunea Paleologu. Băiatul Ambasadorului Golanilor,
Share