Dan Adamescu, avere vândută pe bucăţele

Share

Din averea lui Dan Adamescu, fiul lui, Alexandru Adamescu, doreşte să vândă acum Unirea Shopping Center.

Anterior, Alexander a vândut cu aproape 4 milioane de euro superba reședință din Bulevardul Aviatorilor, care a aparținut defunctului magnat Dan Adamescu, fiul acestuia.

Noua vânzare ar însemna cel puțin 15 milioane de euro. Gîndul susţine că în jurul tranzacţiei planează din nou semne de întrebare, ca şi la precedenta.

Moștenirea rămasă după moartea lui Dan Adamescu este disputată,de mai mult timp de fiul acestuia, Alexander Adamescu, și de fosta soție a omului de afaceri, Carmen Adamescu.

Dan Adamescu a încetat din viață în anul 2017, pe 23 ianuarie. La momentul acela, deținea Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă, ca press flagship.

”Acum, vrea să vândă clădirea Unirea Shopping Center din Braşov (n.n. – nu imobilul din Bucureşti), dar și parcarea aferentă. Vor fi vândute la pachet.

Este vorba, în ceea ce privește parcarea, despre un teren de 2.763 mp. Iar «rețeta de succes» este aceeași ca și în cazul vilei din Bulevardul Aviatorilor. Acțiunile societății sunt puse sub sechestru, dar Alexander Adamescu vinde din patrimoniu”, au transmis sursele.

Vinde din patrimoniu, pentru că cel puţin la precedenta vânzare a fost vorba despre Vila Elena Lupescu, cu 18 camere, din Bulevardul Aviatorilor, în care a locuit fostul lider comunist Ion Gheorghe Maurer.

Aceasta a fost construită la dorința regelui Carol al II-lea, pentru Elena Lupescu, amanta sa -, a fost achiziționată de Familia Borsec, una dintre cele mai puternice din business-ul românesc, care controlează compania Romaqua, Creţu-Hu Difei-Sofia și Octavian Crețu.

Acţionarii  Unirea Shopping Center se vor întruni luna viitoare, într-o şedinţă extraordinară, urmând să analizeze propunerea Consiliului de Administraţie, de vânzare a centrului comercial pe care societatea îl deţine în Braşov.

Centrul comercial – construit pe şase niveluri (subsol 2, subsol 1, parter şi trei etaje) – are o suprafaţă de 10.305 mp (cea construită este de peste 35.000 de metri pătraţi), iar terenul aferent parcării este de 2.763 de metri pătraţi.

Mall-ul Unirea Shopping Center a fost inaugurat în luna martie a anului 2008. La momentul respectiv, a fost anunțată o investiție de 35 de milioane de euro.

Unirea Shopping Center Braşov este evaluată acum la cel puțin 15 milioane de euro și acesta va fi cel mai mic preţ care va fi luat în discuţie de către acţionari.

Share