Daea: „Am lăsat lacrima respectului, la tălpile desculţe ale ţăranului român!”

Share

Petre Daea, ministrul PSD al Agriculturii, a vorbit din nou în dodii, dovedind că este incapabil să se exprime concis, la obiect, sintetic.

Daea continuă şirul declaraţiilor trăsnite, povestind despre vizita pe care a făcut-o la Monumentul Ţăranului Român, de la Zoreni, în comuna Sânmihaiu de Câmpie, din Bistriţa-Năsăud.

Ministrul a declarat că „am lăsat lacrima respectului la tălpile desculţe ale ţăranului român” şi a promis că va da bani din salariul său, pentru popularizarea monumentului.

„Am trecut printr-un loc al sensibilităţii umane şi anume am fost la Zoreni. Am lăsat lacrima respectului la picioarele desculţe, sau la tălpile desculţe ale ţăranului român.

Un impresionant moment al respectului faţă de făuritorul de hrană al ţării, faţă de lucrătorul de pământ, faţă de cel care cu mintea, cu mâinile şi cu forţa zilnică şi de care a dispus de-a lungul vremii a scos din rodul pământului bucatele pe care le-au avut generaţiile trecute şi ne-a dat posibilitatea să le avem şi noi astăzi.

În respect faţă de trecut am zăbovit la acest monument”, a povestit Petre Daea, citat de Adevărul.

Ministrul a elogiat silueta plină de învăţăminte a statuii ridicate la Sânmihaiu de Câmpie, în onoarea ţăranului român.

O statuie nu are siluetă, că nu face fitness. Petre Daea a promis că va aloca o sumă din proprii bani, pentru popularizarea monumentului de la Zoreni, subliniind că trebuie păstrat ”respectul pentru ţăran, pentru omul care lucrează fără acoperiş deasupra capului”.

„Acolo am spus-o – şi trebuie să mă şi decontez faţă de ce am spus acolo şi mă voi deconta în următoarele zile – că voi da o sumă din banii proprii, din salariul meu, pentru a mai face, a mai edita cărţi cu acest obiectiv formidabil în aşa fel încât să fie distribuit în toată ţara acolo unde interesul ne împinge şi evident dorinţa de a ne recunoaşte noi pe noi este atât de mare şi trebuie să fie mare”, a adăugat Daea, după vizita la Zoreni, conform Epoch Times.

Share