home CORUPTIE, POLITICA Curtea Constituţională sesizează ea Comisia de la Veneţia

Curtea Constituţională sesizează ea Comisia de la Veneţia

Share

Curtea Constituţională a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia. De asemenea, Secretarul General al Consiliului Europei şi Preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene. Totul – în legătură cu aşa-zise atacuri împotriva CCR, după decizia care o vizează pe Kovesi.

download comunicatul CCR în format .odt
download comunicatul CCR în format .docx

Mai jos, comunicatul în care CCR anunţă că va sesiza Comisia de la Veneţia:

Curtea Constituţională susţine că a decis cu unanimitate de voturi

Plenul Curții Constituționale a României, întrunit la data de 5 mai 2018 (iunie de fapt – n.m.), a hotărât, cu unanimitate de voturi, în prezența tuturor membrilor săi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) și a Președintelui Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu atacurile virulente declanșate împotriva Curții Constituționale, prin care unii reprezentanți ai unor autorități publice, precum și ai unor partide parlamentare au discreditat și delegitimat autoritatea acestei instituții fundamentale a statului – garantul supremației Constituției – fiind pusă sub semnul îndoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind făcute chiar îndemnuri adresate populației și Președintelui statului să nu respecte și să nu pună în aplicare Decizia Curții Constituționale nr.538 din data de 30 mai 2018, privind cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curții Constituționale a considerat că aceste acțiuni sunt de natură să pună în pericol democrația, statul de drept și funcționarea justiției constituționale.

nota: Incredibil este că tot acest comunicat este o singură macrofrază şi o frază de încheiere. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei StareaPresei.ro.

Share