Cum ținem copiii ocupați cât timp lucrăm de acasă

Share

Este o perioadă grea, confuză și foarte complicată mai ales pentru părinți. Mulți lucrează de acasă, iar majoritatea copiilor mici care merg la grădinițe de stat sunt în programul hirbid. 2 săptămâni la grădiniță, 2 săptămâni acasă, timp în care părinții trebuie să se descurce cum pot cu aceștia. Mulți nu au bunici în apropiere sau nu vor să îi expună, astfel caută variante să îi țină ocupați pe cei mici.

Cărți cu activități

Cărțile cu activități sunt ideale pentru cei care deja le folosesc la grădiniță. E un mod simplu și util de-ai păstra rutina cât de cât și acasă. Există o gamă largă de astfel de cărți potrivite pentru orice vârstă. În plus, investiția este infimă. Are nevoie doar de un loc al lui, cărticica și câteva creioane. Puteți căuta măsuță Ikea, este ieftină și durabilă. Există și seturi cu scaune atât din lemn cât și din plastic la prețuri foarte rezonabile. Tot la capitolul activități la măsuță, vă puteți gândi la cărticele de colorat sau desenat pentru cei care iubesc această activitate. Un set de acuarele, câteva pensule și un bloc de desen îi poate ține ocupați mult timp mai ales pe cei pasionați.

Jucării de rol

Jucăriile de rol sunt extrem de interesante pentru cei mici mai ales dacă vă pot și imita. Laptopuri de jucări, bucătării copii, mese de călcat, mașini de spălat sau chiar bănci de lucru sunt doar câteva din jucăriile de rol care le-ar putea capta atenția. Sigur că acestea sunt ceva mai scumpe, însă se pot cumpăra și seturi mai mici precum un set de veselă, câteva unelte sau un fier de călcat. Totul ține de imaginație și de plăcerea lor de a imita ce fac părinții acasă.

Jucării interactive

Jucăriile interactive sunt extrem d eutile când părinții trebuie să lucreze. Există multe tipuri de astfel de jucării precum cele din pluș care spun povești și chiar au diverse butoane  pe care dacă copilașul le apasă va participa activ în povestire. Mai există instrumente muzicale cu diverse butoane, sau jocuri educative care le pun curiozitatea la încercare.

Jocuri de societate

Dacă sunt mai mulți frați, ei se pot juca diverse jocuri de societate potrivite vârstei lor. Cele complexe precum Monopoly durează ore ăntregi, iar cei mici nu se plictisesc așa ușor. Pentru cei mai mărișori, Activity este alegerea perfectă. Totul ține de alegerea jocului potrivit curiozități lor și să fie potrivit vârstei în același timp.

Share