Cum să îți gestionezi finanțele astfel încât să plătești datoriile

Share

Dacă te afli într-o situație financiară dificilă și ai datorii urgente, în primul rând trebuie să acționezi cu mult calm și să gândești strategic întrucât îți vom prezenta câteva soluții utile. Nu ești singurul care trece printr-o astfel de perioadă și este normal să mai experimentezi astfel de momente de instabilitate financiară dacă într-o lună apare o situație medicală neprevăzută, de exemplu.

Dacă te afli într-o situație financiară dificilă și ai datorii urgente, în primul rând trebuie să acționezi cu mult calm și să gândești strategic întrucât îți vom prezenta câteva soluții utile. Nu ești singurul care trece printr-o astfel de perioadă și este normal să mai experimentezi astfel de momente de instabilitate financiară dacă într-o lună apare o situație medicală neprevăzută, de exemplu. Educația financiară este foarte importantă în astfel de momente și poți afla mai multe despre subiect de pe blogul Okcredit.

Iată, așadar, câteva modalități prin care îți poți gestiona finanțele în situații dificile din punct de vedere financiar:

  1. Renunță la cheltuielile care nu sunt necesare

Atunci când revizuiești și ajustezi obiceiurile tale de consum, poți elibera resurse financiare pe care le poți redirecționa către plata datoriilor. Renunță la cheltuielile impulsive și fă o listă cu cheltuieli neesențiale la care poți renunța. Cafeaua pe care o cumperi zi de zi, alimentele nesănătoase pe care le consumi între mese, dar și bugetul alocat pentru distracție pot fi evaluate pentru a identifica posibile zone de economisire. Este important să fii sincer cu tine însuți în privința nevoilor reale ca să reușești.

  1. Plătește întâi cele mai importante lucruri

Atunci când primești salariul, prioritatea trebuie să fie achitarea celor mai importante obligații. Plata chiriei, a utilităților și a datoriilor existente trebuie să fie realizată imediat pentru a evita riscul de a cheltui banii în alt mod. Dacă prioritizezi plățile importante, te va ajuta să menții controlul asupra finanțelor tale și să reduci riscul de acumulare a noilor datorii. Pe CNN găsești de asemenea un ghid util despre cum să gestionezi lunile mai dificile și cum poți prioritza în mod eficient plățile.

  1. Optează pentru un credit

Dacă te afli într-o situație financiară dificilă și ai datorii urgente, un alt aspect de luat în considerare este posibilitatea de a lua un credit rapid temporar pentru a-ți redresa situația până la următorul salariu. Aceasta poate fi o soluție practică pentru a gestiona datorii precum rate sau sume restante către prieteni sau familie.

  1. Achită creditele cu cea mai mare dobândă

Atunci când ai mai multe împrumuturi active, și dobânzile se acumulează de la lună la lună. Din acest motiv, un alt sfat util este să plătești cât mai rapid creditele cu dobânda cea mai mare din cauza costurilor totale pe care le implică pe termen lung.

Un buget bine construit, renunțarea la cheltuielile nesemnificative și prioritizarea plăților importante reprezintă pași esențiali în cadrul unui plan eficient pentru gestionarea și plata datoriilor.

Photo: Shutterstock

five elements digital 2

Share