home EVENIMENT, POLITICA Cum afli dacă eşti spionat pe Facebook. Şocant? Adevărat

Cum afli dacă eşti spionat pe Facebook. Şocant? Adevărat

Share

La începutul acestui an, guvernul Marii Britanii a anunţat cumva, pe şest, că începe să monitorizeze reţeaua Facebook, Twitter şi blogurile, ca să vadă cât de des sunt menţionate online ministerele din Cabinetul de la Londra, conform The Independent.

Proprietarul The Independent este oligarhul rus Aleksandr Lebedev, care deţine patru publicaţii britanice împreună cu fiul său, dar şi părţi semnificative din Gazprom, Iliuşin, Aeroflot, Sberbank.

Acum, Facebook a anunţat că va informa userii dacă au conturile spionate de orice guvern.

Într-o notă de pe Facebook, şeful securităţii companiei, Alex Stamos, a spus că oamenii ar urma să fie notificaţi dacă există probe că profilul lor ar putea fi “ţintit sau compromis de orice atacator, suspectat de a lucra în numele unei naţiuni-stat”.

Alerta ar urma să arate astfel:

Clipboard01

Stamos a scris:

Încercând în permanenţă să facem paşi spre securzarea conturilor care credem că au fost compromise, am decis să publicăm această atenţionare suplimentară dacă avem o bănuială puternică asupra faptului că un atac ar putea fi sponsorizat de guvern.

Facem acest lucru pentru că acest gen de atacuri tind să fie acum mult mai avansate şi periculoase decât celelalte şi îi încurajăm puternic pe cei afectaţi de aceste atacuri să îşi securizeze conturile online.

Share