home EVENIMENT, POLITICA Cum a fost activistul civic Mălin Bot în direct, la Antena 3

Cum a fost activistul civic Mălin Bot în direct, la Antena 3

Share

Antena 3 a transmis involuntar mai multe întrebări pe care Mălin Bot i le adresa lui Mircea Beuran. „10.000 de euro este o şpagă frecventă pentru dvs., nu?”, s-a auzit pe postul lui Voiculescu, în condiţiile în care Antena 3 l-a apărat puternic pe Beuran.

„Şoc şi groază în Zombieland: live suedez pe Antena 3. Felix a dat cu lentila de pământ în buncărul de la Snagov. Momentul când salariaţii infractorului Dan Voiculescu nu au mai putut să manipuleze pe Antena 3, agenţia de publicitate a corupţilor”, anunţă Mălin Bot, pe Facebook.

Antena 3, care transmitea în direct momentul în care Beuran a ieşit de la Curtea de Apel, a fost nevoită să difuzeze şi întrebările lui Mălin Bot. Antena 3 l-a atacat deseori în trecut pe Mălin Bot.

„Aţi spus că nu mai ţineţi minte când aţi luat şpaga. 10.000 de euro este o şpagă frecvenţa pentru dvs., nu? Cum de nu mai ţineţi minte cum luaţi spăgile? 10.000 de euro, luaţi des spaga în vremea respectivă? De ce aţi declarat vila dvs. din Ciolpani de patru ori mai mică decât în realitate?”, a întrebat Mălin Bot.

Prezentatoarea Antena 3 a comentat acru faptul că întrebările lui Mălin Bot au fost auzite de telespectatorii postului.

„Mircea Beuran, însoţit de jurnalişti, dar şi de unul dintre liderii comunităţii #Rezist, care îl acuză pe Mircea Beuran că lua şpagă în mod frecvent”, a comentat prezentatoarea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv ca medicul Mircea Beuran să rămână în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro, pentru a-i aranja unui medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a respins atât contestaţia medicului, cât şi pe cea a DNA, fiind menţinută decizia instanţei de fond – Tribunalul Bucureşti – prin care Mircea Beuran a fost plasat pe 14 februarie, în arest la domiciliu.

În motivarea deciziei, judecătorul de la Tribunalul Bucureşti arată că, prin acţiunile sale, medicul Mircea Beuran a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria piaţă de desfacere.

„Astfel, fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat este de o gravitate extremă, care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului aceste posturi pe baza unor criterii pecuniare, şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpaţii cu funcţii de decizie. Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu (…) în propria ‘piata de desfacere’, că sursa personală de venituri ilicite”, se preciza în motivare.

Potrivit Tribunalului Bucureşti, gravitatea faptei comise de Beuran constă şi în faptul că acesta ar fi acţionat intenţionat, în sensul „vânzării unui post” din poziţia celui care conduce şi care ar fi trebuit să se bazeze pe „criterii care privesc exclusiv performanţă”.

DNA preciza că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila”, a acceptat şi primit de la un medic (martor în cauză) într-o unitate spitalicească din Bucureşti suma de 10.000 euro în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs. Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Citeşte şi
Mircea Beuran a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Mircea Beuran, fostul preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, a fost Read more

Noi probe contra medicului Mircea Beuran, acuzaţii extinse

Procurorii DNA au decis să extindă acuzaţiile la adresa medicului Mircea Beuran şi cu infracțiunea Read more

Mircea Beuran uitase câţi bani i-a dat denunţătoarea Carmen Haiducu

În dosarul în care medicul Mircea Beuran este inculpat pentru că a primit o mită Read more

Mircea Beuran recunoaşte că a luat şpagă. DNA l-a înregistrat

Mircea Beuran a fost înregistrat atât de denunțătoare, cât și de procurori în dosarul instrumentat Read more

Mircea Beuran face arest la domiciliu într-un viloi pe cinste

Mircea Beuran locuieşte într-o uriaşă vilă din Bucureşti, astfel încât arestul la domiciliu pe care Read more

Mircea Beuran a primit arest la domiciliu, procurorii pot contesta

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu. Procurorii DNA Read more

Mircea Beuran a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

Medicul Mircea Beuran a fost reținut de procurorii anticorupție, pentru că a primit mită 10.000 Read more

Mircea Beuran intra în operaţie cu ceas la mână, nedezinfectat

Mircea Beuran îşi făcuse un obicei din a parafa documentele medicale ale pacienţilor, ca şi Read more

Mircea Beuran, plagiator, a fost propus membru în CNADTCU

"Mircea Beuran intră în conducerea CNATDCU și preia președinția comisiei de specialitate", anunţa HotNews pe Read more

Mircea Beuran spune că a intrat în sală după incidentul tragic

Medicul Mircea Beuran a reiterat duminică, la Digi24 că nu se afla în sala de Read more

Share